Programul „Schimbam vieti” (LifeChanger), sustinut de Metropolitan Life si Junior Achievement Romania, a sprijinit la nivel national peste 3.000 de elevi de gimnaziu, din 20 de localitati din Romania, sa dobandeasca notiuni elementare de educatie financiara si, astfel, sa isi dezvolte abilitatile financiare necesare vietii de adult.

Aflat in al doilea an de implementare in Romania, programul „Schimbam vieti” a fost adresat elevilor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani si a cuprins un set de opt activitati desfasurate la clasa, de profesori, cu suportul consultantilor voluntari Metropolitan Life, pe baza unui kit de materiale special dezvoltate si distribuite gratuit.

Prin intermediul activitatilor learning by doing, elevii au beneficiat de contexte educationale in care si-au descoperit propriile abilitati si interese, au facut proiectii asupra viitorului si au inteles rolul educatiei in conexiune cu viitoarea profesie si cu viitoarele venituri. Pentru aceasta, ei au fost provocati sa isi asume rolul de lideri, sa prioritizeze cheltuieli in contextul unor venituri limitate si sa stabileasca solutii pentru diferite situatii de risc.

„Programul a prins foarte bine, intrucat educatia financiara nu facea parte deloc din viata cotidiana a elevilor mei. Bagajul lor de cunostinte legate de bani era foarte limitat. Pentru ei, banii nu insemnau decat un mijloc prin care isi pot achizitiona diverse lucruri. Au aflat, prin intermediul programului, ce inseamna sa te intretii si ce efort fac familiile lor.”
– profesor, Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu, Bucuresti

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe parcursul programului, peste 70 de consultanti Metropolitan Life s-au implicat ca voluntari, contribuind la explicarea practica a unor notiuni financiare de baza si la dezvoltarea unei viziuni reale asupra conceptelor invatate.

„Am continuat si anul acesta sa fim aproape de tanara generatie si am simtit chiar din interactiunea cu cei mici importanta dezvoltarii educatiei financiare in scoala. Prin programul „Schimbam vieti”, ne dorim sa ii sprijinim in dezvoltarea cunostintelor care ii vor ajuta sa isi construiasca viata de adult pe care si-o doresc. Speram ca un astfel de program sa poata fi extins cat mai mult geografic si sa fie un reper si pentru alte organizatii care doresc sa sprijine dezvoltarea ABC-ului financiar in Romania”
, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Dezvoltarea programului se bazeaza pe o traditie de 37 de ani de colaborare constanta intre Junior Achievement si MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global.

Prin intermediul programului, peste 24.000 de elevi din Europa si Orientul Mijlociu au beneficiat de experiente educationale de antreprenoriat si incluziune financiara, dar si de consultanta din partea a peste 700 de voluntari Metropolitan Life. In Romania, in anul 2017, programul „Schimbam vieti” (LifeChanger) va fi disponibil pentru 4.000 de elevi, care vor dobandi abilitati pentru o viata sigura si independenta financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.