Expertii demonteaza mitul potrivit caruia legumele sunt mai sanatoase daca nu sunt congelate. Dimpotriva, acestea pot fi culese cu mai multe zile inainte, timp in care isi pierd din valoarea nutritiva.
Conform Daily Mail, fasolea verde isi pierde pana la 45% din nutrienti, broccoli si conopida pierd 25%, iar morcovii sunt cu 10% mai putin hranitori.
Legumele care sunt congelate imediat dupa culegere pot fi mai sanatoase decat legumele in stare proaspata. De exemplu, mazarea congelata contine cu 30% mai multa vitamina C decat cea proaspata, iar fasolea verde contine cu 45% mai multa vitamine, scrie antena3.ro.
Sursa foto: pixabay.com
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Cum să-ți planifici lista de cumpărături pentru o dietă echilibrată? Ponturi...
Sursa: kudika.ro
-
BNR a autorizat Filbo Pay ca instituție emitentă de monedă electronică
Sursa: futurebanking.ro
-
Zâmbete de 1 Aprilie: Cele mai haioase mesaje pentru Ziua Păcălelilor
Sursa: garbo.ro
-
București: Salariile angajaților Municipalității vor fi majorate
Sursa: wall-street.ro