Avocatul Poporului anunta ca decizia cu privire la constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001, care prevede ca nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au fost condamnate, va fi luata dupa investirea viitorului Guvern.

Avocatul Poporului mai precizeaza, intr-un comunicat, ca, in ultimele zile, a primit o serie de petitii avand ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001 si ca, in acelasi timp, a constatat aparitia in spatiul public a unor dezbateri politice cu privire la acest subiect.

”In acest context, Avocatul Poporului precizeaza ca decizia privind constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luata dupa finalizarea procesului politic si institutional de investire a viitorului Guvern”, se arata in comunicat.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat marti, pentru News.ro, ca cetatenii au trimis solicitari pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la Legea 90/2001 care ii interzice liderului PSD, Liviu Dragnea, sa fie premier, motiv pentru care institutia pe care o conduce face o prima evaluare pentru a vedea daca exista motive sa se sesizeze din oficiu in acest caz.

Legea 90/2001 prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.