Cateva mii de persoane fara discernamant sunt monitorizate de politisti dupa ce reprezentantii Ministerului Sanatatii au stabilit ca acestea sunt predispuse la fapte extrem de grave, cum sunt omorurile, tentativele de omor, violurile si talhariile.

Un ofiter din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane a dezvaluit, intr-un interviu acordat postului de televiziune Prolex TV, ca anchetatorii supravegheaza un numar foarte mare de persoane cu probleme psihice grave si care au un potential violent deosebit.

Barbatul, cu identitate protejata, a declarat ca "Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile abilitate, tine sub observatie cateva mii de bolnavi psihic”.

Politistul a explicat ca aceste persoane ajung sa fie monitorizate de politisti dupa ce "Casa Nationala de Asigurari de Sanatate furnizeaza, la anumite perioade, detalii concrete legate de acesti bolnavi si de aceea va putem informa ca, la momentul actual, numarul lor este de ordinul miilor, scrie News.ro.

Politistul a adaugat ca toate aceste persoane presupun un risc criminogen foarte ridicat pentru societate, in conditiile in care sunt capabili de fapte de "omor, tentativa de omor, vatamare corporala grava, infractiuni la viata sexuala, talharii, furturi, toate cu un puternic impact social”.

Ofiterul a mai spus ca, in cazul in care politistii sunt nevoiti sa intervina pentru prinderea unui astfel de bolnav, nici macar nu au voie sa incatuseze persoana respectiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.