Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor detinute de catre fostul ministru de Interne Petre Toba si de catre primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, dupa ce contestatiile acestora la deciziile CNATDCU de plagiat au fost respinse.

Petre Toba si Florentin Pandele au depus contestatii la deciziile initiale de plagiat ale CNATDCU.

Contestatiile au fost respinse, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

Ministrul Educatiei va semna ordinele de retragere titlurilor de doctor detinute de Petre Toba si Florentin Pandele

Consiliul General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in 12 octombrie, ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul orasului Voluntari Florentin Pandele au plagiat in lucrarile lor de doctorat si a anuntat ca va trimite la Ministerul Educatiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Toba, a contestat decizia CNATDCU si i-a acuzat pe membrii Consiliului General al CNATDCU de abuz in serviciu, trimitand o plangere penala la Parchetul Inaltei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Si Florentin Pandele a contestat decizia CNATDCU

Oficiali din Parchetul instantei supreme au declarat, pentru News.ro, ca plangerea penala formulata de Petre Toba a fost inregistrata in 11 octombrie.

Petre Toba a cerut procurorilor sa stabileasca daca decizia este legala, in conditiile in care legislatia nu ar prevedea ca poate fi constituita o noua comisie daca membrii Consiliului General al CNATDCU nu pot decide daca isi insusesc sau nu raportul comisiei de lucru.

Comisia de experti a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a stabilit, la inceputul lunii octombrie, ca fostul ministru al Internelor Petre Toba si primarul orasului Voluntari Florentin Pandele au plagiat in lucrarile de doctorat.

"Comisia de experti care a analizat sesizarile in cazul lui Petre Toba si al lui Florentin Pandele a concluzionat ca este vorba de un plagiat si a recomandat retragerea titlurilor de doctor. Pana in 11 octombrie, la ora 24.00, membrii Consiliului CNATDCU vor da un vot asupra raportului Comisiei de experti”, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei.

In 7 septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau ca Petre Toba si Florentin Pandele nu au plagiat in lucrarile lor de doctorat si au decis sa fie constituita o noua comisie de experti, care sa dea un verdict. Vicepresedintele CNATDCU, Marius Andruh, preciza atunci ca au fost 29 de voturi impotriva celor doua rapoarte, doua in favoarea lor si noua abtineri.

Citeste si:
Cabral se retrage din televiziune. Ce l-a determinat să ia această...
Cabral se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.