Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, la iesirea de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, ca a fost chemata in calitate de reprezentant al municipalitatii intr-un dosar in care se fac cercetari privind suspiciuni de abuz in serviciu in legatura cu o autorizatie de construire emisa la inceputul anului, pentru un imobil dintr-o zona protejata, de pe strada Herastrau, in conditiile in exista o sesizare de la Politia Locala ca se lucreaza fara autorizatie. Firea a precizat ca, in 6 ianuarie, Primaria Capitalei va trimite un punct de vedere privind un eventual prejudiciu.

„Am fost invitata in calitate de parte vatamata, reprezentand Primaria Municipiul Bucuresti, de catre domnul procuror Alexandru Soltan, de la Parchetul Judecatorie Sectorului 1, in legatura cu o autorizatie de construire emisa la inceputul anului, pe mandat fostului primar general, care ar fi fost acordata dupa ce acelasi document a fost refuzat a fi eliberat de catre Directia de Urbanism a Primariei”, a spus Gabriela Firea.

Exista suspiciuni de abuz in serviciu

Primarul Capitalei a precizat ca, din ce a inteles de la procuror, in acest dosar sunt suspiciuni de abuz in serviciu in legatura cu reprezentanti ai Directiei Juridice si ai Directiei Urbanism din Primaria Capitalei.

„Am solicitat domnului procuror sa ma informeze in legatura cu aceasta speta. I-am spus ca nu cunosc subiectul, ca este o autorizatie de construire emisa cand eu nu eram primar general, i-am cerut ragazul sa consult dosarul. Va veni din partea mea un domn avocat, luni, pentru a face si fotocopii si a vedea exact ce se intampla”, a mai spus Firea.

Ea a precizat ca i-a spus procurorului care ancheteaza cauza ca va dispune o ancheta interna, pentru a vedea despre ce este vorba, scrie News.ro.

„Din cele afirmate de domnul procuror, ar fi vorba despre un imobil din centrul Capitalei, dintr-o zona protejata, am inteles ca de pe strada Herastrau, la care s-au inceput lucrarile in interiorul imobilului si la acoperis fara a exista autorizatie de construire”, a adaugat Firea.

Sesizare de contraventie din partea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti

Primarul Capitalei a mai spus ca, initial, a fost refuzata solicitarea de a se emite autorizatie de constructie, insa ulterior, acest document a fost eliberat, desi exista o sesizare de contraventie din partea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti ca se realizau lucrari fara autorizatie.

„De fapt, aceasta era problema, ca s-a emis o autorizatie ulterior constatarii ca se lucra fara autorizatie. Am cerut un ragaz, pentru a vedea exact despre ce este vorba, sa ma informez si eu din ce motive nu s-a acordat initial autorizatia si ulterior s-a elaborat documentul. Mentionez ca s-a specificat faptul ca acest certificat de urbanism exista, doar autorizatie de construtie nu exista”, a precizat Firea.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Edilul a adaugat ca inspectorii de la Disciplina in constructii din subordinea Politiei Locale constatasera ca se lucreaza fara autorizatie si au sesizat Parchetul, care a deschis un dosar.

„A ramas ca pe 6 ianuarie vom veni cu un un punct de vedere din partea Primariei Generale, daca am fost prejudiciati sau nu”, a precizat Firea.

In acest dosar, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva proprietarilor si au extins urmarirea penala in cazul unor functionari de la directiile Juridic si Urbanism din Primaria Captialei, a precizat persoana cu care Gabriela Firea a venit la Parchetul Judecatoriei Sector 1. Gabriela Firea a stat aproximativ o ora la Parchetul Judecatoriei Sector 1.

Razvan Sava (PNL) a fost primar general interimar al Capitalei de la sfarsitul lunii noiembrie 2015 pana in iunie 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.