Recompensate cu premii in valoare totala de 2.090.000 euro, cele 103 de institutii de invatamant castigatoare ale proiectului OlimpiadeleK au realizat investitii de impact pentru a imbunatati calitatea educatiei. Peste 65.000 de prescolari si elevi beneficiaza deja de aceste facilitati, bucurandu-se de conditii mai bune de studiu.

In Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr. 39 si Scoala Gimnaziala ”Mircea Santimbreanu” s-au clasat in topul fruntasilor, obtinand fiecare cate un premiu de 20.000 de euro.

Unitatile scolare au investit fondurile castigate in dotarea salilor de clasa cu mijloace moderne de invatare (table interactive, calculatoare, videoproiectoare, laptopuri), dotarea cabinetelor de specialitate cu echipamente specifice, amenajarea unor sali cu mobilier corespunzator viitorilor elevi de clasa pregatitoare, amenajrea unui laborator de informatica, achizitionarea de materiale pentru orele de educatie fizica, infiintarea unui centru de excelenta in invatarea limbilor straine etc. Circa 2850 de elevi beneficiaza de noile facilitati.

In anul scolar 2015-2016, proiectul inedit OlimpiadeleK a provocat unitatile de invatamant de stat din toata tara la o competitie educationala avand ca miza initierea si implementarea unor activitati educationale extra-curriculare, pentru a stimula in randul copiilor creativitatea, spiritul civic si lucrul in echipa.

Potrivit unui comunicat remis 9am, un numar impresionant de 1.190 de gradinite, scoli elementare, gimnaziale si licee s-au mobilizat cu pasiune si determinare, realizand nu mai putin de 57.474 de activitati educationale pe tot parcursul competitiei, documentate si incarcate pe platforma online www.olimpiadelek.ro. La finalul competitiei, cele 103 echipe fruntase au fost recompensate cu premii totale in valoare de peste 2 milioane de euro. Insa provocarea nu s-a incheiat aici.

Institutiile de invatamant au investit banii astfel castigati in proiecte de impact in comunitate, care au vizat achizitionarea de materiale didactice noi, dotarea laboratoarelor si a salilor de clasa, amenajarea unor terenuri de sport, renovarea unor zone functionale, organizarea unor evenimente, perfectionarea cadrelor didactice etc. Fiecare institutie si-a creat si implementat propriul proiect de investitii in functie de prioritati.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.