In perioada care urmeaza vom experimenta cateva zile de ger cu o temperatura media de -15 grade.

Spre nefericirea soferilor, dar cu multa bucurie pentru cei mici posibilitatea de aparitie a precipatiilor va fi foarte ridicata in 19-20 decembrie si 23-25 decembrie, care se va transforma in ninsoare, conform prognozei realizate de meteorologi pentru perioada 12-25 decembrie.

Banatul nu va cunoaste valori termice foarte scazute in aceasta perioada, noptile reci pastrand temperaturile undeva in jurul mediei de 1-3 grade. Va scadea insa in apropierea sarbatorilor de iarna pana la -8 grade.

In Crisana temperaturile raman scazute, insa in a doua parte a lunii decembrie acestea vor ajunge la o medie de -6 grade pe noapte pana dupa Craciun.

In Transilvania ninsoarea vine mai devreme, temperaturile situandu-se in jurul valorii termice de -17...-18 grade Celsiul in perioada sarbatorilor, cu o posibilitate mare de aparitie a precipitatiilor sub forma de ninsoare.

Maramuresul nu va cunoaste lipsa unei ninsori sanatoase nici in acest an, regiunea fiind binecuvantata de temperaturi scazute si peisaje incredibil de frumoase. Descurajante sunt insa temperaturile prognozate de -19 grade Celsius.

Moldova, Dobrogea si Muntenia vor avea parte de precipitatii din plin in perioada 19-25 decembrie si de temperaturi scazute, precum si in Oltenia, unde temperaturile se vor situa in jurul a -6...-5 grade Celsius.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.