Un oradean de 43 de ani este cel mai bun mecanic din Romania. Castigatorul suprem al concursului Mecanicul Anului organizat de AD Auto Total, Francisc Kasziba a triumfat printre alti 1500 de mecanici din toata tara ce au participat la competitia desfasurata pe etape, timp de aproape 2 luni. Oradeanul a plecat acasa cu un Citroen C1, premiul sectiunii diagnoza, pe care l-a reparat in fata unei asistente formate din colegi de breasla si experti in mai putin de 30 de minute.

Finala concursului, desfasurata sambata la Bucuresti, a fost un adevarat tur de forta: doua autovehicule identice pe scena, cu aceeasi defectiune, pe care ultimii doi participanti ramasi in cursa au trebuit s-o repare intr-un timp record. A fost o cursa contra cronometru si contra propriilor limite: Francisc Kasziba a reusit sa porneasca primul motorul si sa castige titlul de Mecanicul Anului si marele premiu, arata organizatorul in comunicatul remis 9AM.ro.

"Un mecanic bun trebuie sa fie in primul rand foarte bine informat, atent si perspicace", spune Francisc. "Noi de sase ani de zile, an de an, ne specializam permanent la cursurile Scolii de Mecanici AD Auto Total, si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale trainerului nostru, Adrian Gidali, un om extraordinar, de la care am invatat extraordinar de multe, echipei sale, si organizatorilor ca mi-au dat aceasta sansa "

Mecanic din tata-n fiu, Francisc Kasziba este nascut si crescut la Oradea. Iubirea fata de mecanica a familiei Kasziba se intoarce in timp pana la perioada interbelica, unde, posesor de tractor Hoffer, mai apoi Fordson, bunicul Sandor Kasziba a trebuit sa se familiarizeze cu intretinerea acestor masinarii. Timpul a trecut, comunismul a inflorit, colectivizarea le-a confiscat tractoarele, dar dragostea fata de mecanica a ramas. Exersand pe modelele binecunoscute ale fostului regim (Volga, Pobeda, Warsawa, mai apoi Moskvics, Skoda, Lada, Renault si renumita Dacie), mecanicii familiei au acumulat experienta, fara de care nu puteau face fata invaziei de autoturisme din perioada post-decembrista si actuala. In anul 2000 apare service-ul familiei, inspirat de numele celei de-a doua generatii, tatal Ferencz Kasziba. In prezent, intreaga familie Kasziba se ocupa de afacere. Sotia lui Francisc are in grija sarcinile administrative, iar fiul, acum in varsta de 14 ani, mai mestereste din cand in cand in atelier si parintii spera sa mosteneasca pasiunea.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

In cei sase ani de cand se organizeaza, pentru trofeele traditionalei competitii Mecanicul Anului s-au batut peste 6000 de mecanici din toata tara. Pe langa marele premiu, pe podiumul de anul acesta au mai urcat Ciprian Petrica Bejan, castigatorul sectiunii Mecanica Auto (2000 EUR), iar Moldoservice Bicaz a fost desemnat Service-ul Anului (vouchere de vacanta de 333 EURO pentru fiecare dintre cei trei membri ai echipei).

AD Auto Total multumeste sponsorilor principali Mann Filter si Robert Bosch, precum si sponsorilor Textar, febi, Castrol, Texa si Elring. Parteneri media: Sport Total FM, Revista Tranzit, turatii.ro, umblat.ro, Motofocus.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.