HOSPICE Casa Sperantei, prima organizatie care, in 1992, a introdus in Romania conceptul de ingrijire paliativa, a reusit sa asigure, pana in prezent, ingrijire gratuita pentru peste 20.000 de pacienti si familiile lor. Acest lucru a fost posibil in cea mai mare parte datorita donatiilor primite din partea companiilor, prin intermediul „facilitatii fiscale 20%”, dar si a persoanelor fizice.

Numai intr-un singur an, HOSPICE a ingrijit gratuit 3.500 de pacienti cu boli incurabile

Specialistii fundatiei au efectuat 2.916 sedinte de tratament kinetoterapeutic (pentru intretinere si terapie), 849 de internari in unitatile HOSPICE, 1.572 de sedinte de consiliere psiho-emotionala, 4.867 de consultatii, 1.095 de interventii de consultanta in spitalele partenere si 17.531 de vizite pentru ingrijire paliativa la domiciliu. Cifrele sunt in crestere de la an la an, HOSPICE reusind sa ajute tot mai multi copii si adulti diagnosticati cu boli incurabile.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe langa serviciile medicale oferite, HOSPICE si-a asumat misiunea de a dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si regional, organizand programe educationale pentru personalul din domeniul medical interesat de specializarea in paliatie. Anul trecut, peste 1.500 de specialisti din Romania si din alte 15 tari au participat la stagiile oferite de HOSPICE, iar din 1997 pana in prezent s-au inregistrat peste 19.500 de participari la cursuri.

In prezent, HOSPICE Casa Sperantei are doua centre de servicii integrate de ingrijire paliativa, la Brasov si la Bucuresti, si doua echipe mobile de interventie, la Fagaras si la Zarnesti.
Primul centru infiintat in Romania a fost cel din Brasov, in 1992, iar in 2014 a urmat cel din Bucuresti. Proiectul centrului din Bucuresti a presupus o investitie de 5,7 milioane de euro si a fost ridicat de la zero prin donatii si sponsorizari.

HOSPICE Casa Sperantei lucreaza in prezent la amenajarea unui nou centru socio-medical pentru copiii care sufera de boli cu prognostic limitat de viata, in Adunatii Copaceni, pe o proprietate donata in anul de familia Florescu. Valoarea lucrarilor este estimata la peste 1,5 milioane de euro, iar, in momentul de fata, cladirile de pe domeniu sunt in plin proces de renovare si utilare pentru transformarea acestora intr-un centru socio-medical modern. Pana in prezent, pentru noul centru s-au strans jumatate din fondurile necesare.

Inca de la infiintare, HOSPICE Casa Sperantei a acordat sprijin gratuit tuturor celor care au avut nevoie de ingrijire paliativa, in contextul in care, anual, in Romania, aproximativ 160.000 de persoane au nevoie de sprijin in lupta cu o boala incurabila, insa mai putin de 8% dintre acestea beneficiaza de servicii specializate. In cei 24 de ani de activitate, fundatia a reusit sa ofere, din 1992 cand a infiintat primul centru de ingrijire la Brasov, si pana in prezent, servicii specializate pentru 20.000 de pacienti si familiile lor.

Costurile centrelor de ingrijire HOSPICE au depasit anul trecut 3,1 milioane de euro si au fost acoperite din granturi, finantari publice, sponsorizari si donatii.

„Sustinerea oferita de mediul de afaceri din Romania prin intermediul facilitatii fiscale 20% a permis HOSPICE Casa Sperantei ca, de-a lungul anilor, sa ofere ingrijire paliativa gratuita pentru tot mai multi pacienti afectati de boli incurabile si pentru familiile lor. De aceea, si in 2016 facem apel la societatile comerciale care inregistreaza profit sa directioneze, fara niciun cost, 20% din impozitul pe acest profit catre HOSPICE. Este o procedura simpla, eficienta si rapida, iar cei interesati pot gasi toate detaliile despre aceasta pe 20.hospice.ro” a declarat Mirela Nemtanu, director executiv al organizatiei.
Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Companiile care doresc sa sprijine activitatea HOSPICE Casa Sperantei pot redirectiona, fara niciun cost, pana la 20% din impozitul pe profit pentru sustinerea ingrijirii paliative. Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. Descrierea pasilor necesari si a intregului proces se gasesc pe site-ul www.20.hospice.ro .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.