Un barbat in varsta de 58 de ani a fost retinut, duminica seara, de politistii din Alba, fiind suspectat ca l-a omorat pe fostul primar al comunei Lunca Muresului, care a fost gasit la sfarsitul lunii noiembrie taiat la gat o strada de la marginea localitatii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Alba, Luminita Prodan, a declarat, duminica, pentru News.ro, ca politistii au identificat un barbat din Lunca Muresului, banuit de uciderea fostului primar al comunei, Ioan Rusu.

”Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, cu sprijinul politistilor Directiei de Investigatii Criminale, Directiei Operatiuni Speciale si ai Institutului National de Criminalistica din cadrul Politiei Romane, au identificat un barbat de 58 de ani, din Lunca Muresului, banuit de comiterea infractiunii de omor, din data de 27 noiembrie, a carei victima a fost un barbat de 64 ani, din aceeasi localitate. Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Alba care a luat, fata de acesta, masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva”, a spus Prodan.

Fostul primar din Lunca Muresului a fost ucis langa masina sa

Fostul primar PSD al comunei Lunca Muresului din judetul Alba a fost gasit mort, in data de 27 noiembrie, in jurul orei 5.00, pe o strada din localitate, langa masina sa, el avand mai multe taieturi in zona gatului.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Rusu ar fi plecat sambata de acasa cu intentia de a duce niste bani unui cunoscut. Fostul edil, insa, nu s-ar mai fi intalnit cu persoana respectiva, iar sotia a anuntat Politia deoarece nu s-a mai intors acasa.

Moartea fostului edil din Lunca Muresului, Ioan Rusu, a fost violenta si a fost cauzata de mai multe lovituri de cutit aplicate in zona superioara a corpului, in abdomen, torace si gat. Ioan Rusu avea 64 de ani si a fost primar in Lunca Muresului timp de mai multe mandate, pana in acest 2016, el fiind unul dintre liderii organizatiei locale a PSD.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.