10 evenimente Hour of CodeTM „Minecraft” au fost organizate zilele acestea in 8 localitati din tara - Bucuresti, Bacau, Barlad, Bicaz, Constanta, Onesti, Piatra Neamt si Ramnicu Valcea - de catre Microsoft si Asociatia Techsoup pentru a promova pasiunea pentru programare la elevii de gimnaziu si de liceu din Romania.

Peste 700 de elevi de gimnaziu si liceu din 8 localitati din Romania au invatat sa scrie primele linii de cod pe baza tutorialului „Minecraft”, sub coordonarea profesorilor lor de informatica din acceleratorul Predau Viitor in predarea informaticii si a echipei de evanghelism tehnic sau Developer Experience Microsoft (DX Team Microsoft) in Romania. Evenimentele, parte din programul Hour of CodeTM – Ora de Programare, au fost organizate saptamana aceasta in cadrul Computer Science Week, initiativa globala anuala sustinuta de Microsoft. Este al treilea an consecutiv in care Microsoft, in parteneriat local cu Asociatia Techsoup, a organizat evenimente in cadrul campaniei globale Computer Science Week, ajungand pana acum la peste 1.700 elevi de gimnaziu si de liceu din Romania.

In saptamana 5-10 decembrie, elevi de gimnaziu si de liceu din Bucuresti, Bacau, Barlad, Bicaz, Constanta, Onesti, Piatra Neamt si Ramnicu Valcea au invatat sa programeze pe baza tutorialului „Minecraft” in timpul orelor si laboratoarelor de informatica sau in evenimente speciale in care elevii de liceu sunt mentorii elevilor de gimnaziu, evenimente create de profesorii de informatica Predau Viitor pentru a ajuta elevii sa isi antreneze pasiunea pentru programare cat mai devreme in parcursul scolar.



Lansat in noiembrie anul acesta de echipa Microsoft in parteneriat cu Code.org si creat de catre designerii originali ai jocului Minecraft, noul tutorial Minecraft Hour of Code Designer provoaca elevii de data aceasta sa isi creeze propriul joc Minecraft si sa invete sa programeze elementele jocului sau interactiunea dintre ele. La finalul celor 12 sarcini de dificultate medie, elevii reusesc sa exerseze mai bine prin joc functii algoritmice, ajutati si de interfata intuitiva a tutorialului care este disponibil online oricand, pentru orice varsta la: www.code.org/minecraft

Potrivit unui comunicat remis 9am, saptamana tutorialului „Minecraft” a debutat din nou cu un eveniment in Bucuresti la sediul Microsoft: elevi de la clasa a VII-a la clasa a XII-a au parcurs tutorialul coordonati pas cu pas de Radu Matei, din echipa Developer Experience a Microsoft Romania. Ca multi alti angajati ai Microsoft Romania, Radu Matei este si mentor voluntar in Opening Opportunities, programul de mentorat in computer science creat de Asociatia Techsoup in parteneriat cu Microsoft pentru al patrulea an consecutiv. El insusi student in anul patru la Facultatea de Automatica si Calculatoare, si-a descoperit pasiunea pentru programare in liceu. Acum, ca toti membrii echipei Developer Experience, voluntariaza in toate initiativele educationale ale Microsoft care promoveaza educatia IT a elevilor din Romania, la fel ca zeci de alti angajati Microsoft Romania.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Invitati speciali ai evenimentului din Bucuresti au fost ENTy – echipa romaneasca castigatoare anul acesta a competitiei globale Microsoft Imagine Cup. Flavia Oprea, Business Developer, si Cristian Alexandrescu, UX Designer, au vorbit cu elevii din Bucuresti despre experienta si drumul lor tehnic alaturi de ENTy, la capatul caruia au castigat premiul cel mare al Imagine Cup de 50.000 USD si o sesiune de mentorat de la Satya Nadella, CEO Microsoft.



Evenimentele Hour of CodeTM fac parte din programul Microsoft YouthSpark, o initiativa globala adresata tinerilor, care incurajeaza accesul sporit la educatie tehnologica si dobandirea de competente digitale, dar si crearea de oportunitati de dezvoltare personala si incurajarea tinerilor in a fi competitivi si mai pregatiti pentru piata muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.