Autoritatile romane si cele franceze au destructurat o retea de hoti care actiona in 24 de departamente din Hexagon, de unde a furat jocuri video si lame de ras in valoare de sute de mii de euro, relateaza France Soir.

In centrul retelei se aflau un roman de 30 de ani, care recruta tineri din Bucuresti si din imprejurimi, promitandu-le un loc de munca in Franta. La sosirea lor aici, romanii aflau despre ce slujba este vorba: furtul organizat din magazine, scrie News.ro.

Hotii furau numai jocuri video si lame de ras, pe care le ascundeau in genti dublate cu aluminiu, pentru a nu fi detectate de alarme. In total, au furat o tona si jumatate de produse, pe care le trimiteau la Bucuresti, cu ajutorul unei companii de transport.

Fortele de ordine au reusit sa retina in toamna doi dintre hotii romani intr-un supermarket din Saone-et-Loire, si au demarat o ancheta. Ofiterii au reusit sa identifice compania de transport folosita, cu sediul la Lyon, apoi „organigrama” bandei.

La sfarsitul lunii noiembrie, politia a arestat inca patru persoane la Isere. Oamenii legii au recuperat o suta de jocuri video noi.

La inceputul lunii decembrie, anchetatorii au reusit sa il prinda pe presupusul lider al retelei, pe o autostrada din apropiere de Beaune. El avea cu el inca o suta de jocuri, cu o valoare de peste 6.000 de euro.

In paralel, autoritatile romane au demarat o operatiune care a permis arestarea altor 11 membri ai retelei. Acestia se ocupau de primirea si vanzarea marfii din Franta.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.