Cursurile vor fi suspendate in Capitala vineri de la ora 12 si luni, de dimineata pana la pranz, pentru pregatirea claselor in vederea alegerilor parlamentare si dupa scrutinul din 11 decembrie, in 300 de unitati de invatamant, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

"In Capitala sunt 119 unitati de invatamant in care procesul didactic se desfasoara normal atat vineri, cat si luni. Cursurile vor fi suspendate partial, adica, vineri, dupa ora 12 si luni pana la ora 10.00 in anumite scoli si ora 12.00 in altele, in aproximativ 300 de unitati de invatamant din Bucuresti, respectiv scoli si gradinite", a explicat profesorul Marian Banu.

Potrivit datelor transmise de unitatile de invatamant, vineri, cursurile se desfasoara normal in 210 unitati de invatamant.

"Vineri, in jumatate din cele 420 de unitati de invatamant, respectiv 210, cursurile se desfasoara normal, in celelalte scoli orele se vor opri dupa 12.00, cand va incepe pregatirea claselor sau a salilor de sport pentru scrutinul de duminica. Luni, situatia este putin diferita, si anume, in unele scoli cursurile vor fi reluate la ora 10.00, iar in altele la ora 12.00. Vorbim cam de aproximativ 200 de unitati de invatamant in care cursurile vor incepe mai tarziu decat programul obisnuit", a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.