Procurorii DIICOT au facut, joi, o perchezitie la locuinta unui tanar de 18 din Craiova, banuit ca a promovat pe internet mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste. Anul trecut, tanarul, care a renuntat in 2013 la religia crestin-ortodoxa pentru a trece la cea musulmana, a fost retinut pentru propaganda jihadista.

Politistii Directiei de Combaterea a Criminalitatii Organizate din Politia Romana, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au facut o perchezitie in Craiova, la un tanar de 18 ani banuit de propaganda terorista, scrie News.ro.

El este banuit de promovarea in mod sistematic in mediul virtual, prin intermediul platformelor sociale, a unor mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste, respectiv de amenintare cu folosirea unor mijloace de natura sa puna in pericol viata, integritatea corporala sau sanatatea persoanelor.

De la locuinta acestuia au fost ridicate dispozitive informatice, telefoane mobile, obiecte si inscrisuri. Tanarul va fi dus la sediul DIICOT, pentru audieri si dispunerea masurilor legale.

La activitati au participat si jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei ”Vlad Tepes”.

Tanarul din Craiova, luat in vizor si in urma cu un an

Si in urma cu un an, procurorii DIICOT au facut o perchezitie la locuinta din Craiova a tanarului, pe nume Luigi Constantin Boicea. Atunci, acesta a fost retinut de procurorii DIICOT pentru propaganda jihadista. In urma perchezitiei, au fost gasite si ridicate documente, materiale de propaganda islamista si sisteme informatice.

Luigi Constantin Boicea este elev in clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Auto.

”Dupa convertirea la islamism, tanarul si-a schimbat stilul de viata, izolandu-se de societate si familie, identificandu-se cu Statul Islamic si vorbind permanent in numele acestuia. A inceput sa poarte in public tinuta specifica musulmanilor si sa se afiseze pe retelele de socializare cu insemnele Statului Islamic”, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Luigi Constantin Boicea provine dintr-o familie destramata, tatal sau fiind eliberat in 2015 din penitenciar. Mama sa este angajata a Regiei Autonome de Transport Craiova.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.