Consiliul General al CNATDCU, care s-a reunit joi pentru a vota raportul Comisiei de Stiinte Juridice referitor la acuzatia de plagiat in cazul procurorului-sef DNA, decis ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in lucrarea de doctorat.

In Consiliul General au fost 33 de voturi pentru mentinerea titlului de doctor si o singura abtinere, neconstatandu-se nereguli grave.

"Comisia juridica a CNATDCU a primit raportul intocmit de comisia de experti care a analizat lucrarea de doctorat a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Comisia de experti a fost alcatuita din trei persoane", a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, potrivit realitatea.net.

Sesizarea de plagiat a fost facuta de Mugur Ciuvica

Pe 17 noiembrie, Universitatea de Vest Timisoara a apreciat, dupa analiza sesizarii de plagiat facute de Mugur Ciuvica in privinta tezei de doctorat a Laurei Kovesi, ca 564 de randuri din cele 4.705 randuri sesizate sunt similare cu alte surse, ceea ce, la nivelul intregii lucrari, reprezinta un grad de similaritate de 4,9 la suta.

Pe 30 septembrie 2016, sefa DNA preciza ca teza sa de doctorat contine 444 de pagini si 442 de note de subsol si ca lucrarea a implicat studiul a 286 de surse bibliografice, dintre care 103 tratate, cursuri si monografii, 71 de articole publicate in articole de specialitate, 27 de surse de legislatie nationala, 20 de surse de legislatie internationala si 65 de surse online (site-uri).

Deputatul Sebastian Ghita a depus la Parchetul General un autodenunt si a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea unui raport care sa arate ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita privind teza de doctorat a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Citeste si:
Emilia Șercan, declarații după decizia de plagiat în cazul lui...
Emilia Șercan, declarații...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.