Transportatorul feroviar de pasageri CFR Calatori, controlat de stat, a anuntat joi ca va introduce de duminica in circulatie noi trenuri cu durate de parcurs reduse cu o ora de la Bucuresti catre Suceava si cu doua ore pe ruta Bucuresti - Cluj-Napoca.

“Se introduc in circulatie noi trenuri cu durate de parcurs reduse de la Bucuresti catre: Suceava si Cluj Napoca. Timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ o ora: Suceava, respectiv doua ore: Cluj-Napoca”, a precizat compania, intr-un comunicat de presa.

Astfel, un tren InterRegio pe ruta Bucuresti - Cluj-Napoca va face aproximativ 9 ore si 40 de minute, fata de 10 ore si 40 de minute in prezent.

Un tren InterRegio intre Bucuresti si Suceava va parcurge traseul in 5 ore si 40 de minute, fata de 6 ore si 52 de minute in perioada actuala.

Incepand cu data de 11 decembrie va intra in vigoare noul mers al trenurilor 2016-2017, care va fi valabil pana la data de 9 decembrie 2017.

Zilnic vor circula intre 1.200 si 1.300 de trenuri, in functie de perioada din an.

Trenurile Zapezii vor circula din 11 decembrie catre destinatii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamt si Petrosani (statiunile Straja si Parang).

In zilele de week-end biletele pentru calatoriile de pe Valea Prahovei (pe rute intre Sinaia – Brasov si retur) vor avea reduceri intre 31% si 56%.

In plus, in perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017, biletele valabile la Trenurile Zapezii vor fi reduse cu 25%, de luni pana joi.

Trenurile Soarelui vor asigura in perioada sezonului estival 2017 legaturi din toata tara catre statiunile de la Marea Neagra si Delta Dunarii.

Trenurile de pe ruta Bucuresti Nord - Constanta isi vor mentine duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

Pe ruta Bacau - Pascani - Iasi si retur vor circula noi trenuri, cu plecare duminica de la Bacau si vinerea de la Iasi.

Trenurile Studentiei vor prelua fluxul mare de studenti din centrul universitar Iasi.

Pentru cei care fac naveta pe Valea Prahovei CFR Calatori introduce un nou tren InterRegio de la Brasov, cu sosire in Bucuresti la ora 07:30.
Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Pentru pasagerii din zona Tandarei, Slobozia Veche si Fetesti compania introduce noi trenuri cu legaturi catre Bucuresti si Constanta: doua trenuri Regio pe ruta Fetesti – Slobozia Veche si retur, sase trenuri Regio pe ruta Tandarei – Slobozia Veche si retur si doua trenuri InterRegio pe ruta Bucuresti Nord – Slobozia Veche si retur, scrie News.ro.

Trenurile catre aeroport

In ceea ce priveste trenurile catre aeroport, va exista o legatura feroviara Bucuresti - Aeroport Otopeni si retur, zilnic, la cadenta de aproximativ o ora, a mai precizat compania.

“Pe langa facilitatile acordate prin acte normative diferitelor categorii de calatori (de ex. elevi, studenti, pensionari etc), CFR Calatori ofera o serie de reduceri tarifare (vezi anexa). Distributia de bilete se asigura prin urmatoarele canale : online, statii, agentii, automate de vanzare si distribuitori autorizati cu care exista parteneriate de vanzare bilete”,
se mai arata in comunicat.
Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

In ceea ce priveste traficul international, si in anul 2017, pasagerii vor putea sa calatoreasca in afara tarii zilnic, cu trenuri directe din Bucuresti Nord catre Viena (de la 39 euro pe sens) si Budapesta (de la 29 euro pe sens), iar in sezonul estival catre Sofia si Salonic.

De asemenea, oferta de transport international include trenuri zilnice directe catre Budapesta si din Timisoara, Brasov, Targu Mures si Cluj-Napoca.

Incepand din data de 11 decembrie 2016, CFR Calatori va introduce o noua oferta comerciala City Star Germania pentru calatoriile catre Germania.

Din 1 ianuarie 2017, pentru oferta Interrail Pass (abonament valabil in toata Europa sau pe o anumita tara din Europa), limita maxima de varsta la tineri se va modifica de la 26 la 28 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.