O fetita in varsta de patru ani a murit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar sora sa mai mare, in varsta de sapte ani, se afla internata in unitatea medicala, dupa ce au mancat fructe otravitoare.

Potrivit politistilor, in urma cu doua saptamani, cinci copii din localitatea Dunareni au ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dupa ce au consumat fructe toxice. Doua surori, una de patru ani si cealalta de sapte ani, erau in stare mai grava, ajungand la unitatea medicala in stop-cardiorespirator, scrie News.ro.

Cadrele medicale le-au resuscitat, dupa care au fost internate in Sectia de STI Pediatrie. Una dintre fete, cea in varsta de patru ani, a murit in 6 decembrie, iar starea de sanatate a celeilalte este in continuare grava.

Ceilalti trei copii nu au ramas internati.

Politistii sustin ca cei mici fac parte din familii nevoiase si ar fi consumat fructele de pe camp, fiind nesupravegheati de catre parinti.

Anchetatorii spun ca fructele respective sunt cunoscute popular sub numele de “turbarea cainelui”, se gasesc in ciorchine si pot fi confundate usor cu afinele. Politistii au deschis o ancheta in acest caz.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.