Astfel, o calatorie va putea fi platita prin simpla apropiere a cardului contactless de sistemul de plata, indiferent de banca emitenta, fara a mai fi nevoie de cumpararea unei cartele.

Solutia a fost dezvoltata de catre BCR in parteneriat cu Metrorex si companiile de carduri Mastercard si VISA, sub sigla carora sunt emise cele mai multe carduri in Romania.

"In cadrul acestui proiect, BCR a dezvoltat o solutie integrata care permite oricarui posesor de card bancar contactless, emis oriunde in lume, sa poata achita calatoria cu metroul doar prin simpla apropiere a acestuia de turnichetul de acces, in mediu complet securizat", a precizat BCR, intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Potrivit bancii, modul de utilizare este unul simplu. Astfel, calatorii trebuie sa apropie cardul bancar contactless de sistemul de plata, dupa care vor primi imediat instiintarea de realizare a tranzactiei, iar turnichetul va afisa mesajul “Liber”, fiind deblocat automat pentru acces.

Romania, a doua tara din Europa care are acest sistem la metrou

BCR instaleaza, in toate cele 51 de statii de metrou din Capitala, 164 de sisteme de plata Mastercard/VISA pentru carduri contactless, proiectul urmand sa fie complet functional pana la 31 decembrie 2016. Numarul de sisteme de plata difera de la statie la statie.

"Acest sistem in regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR in ceea ce priveste infrastructura de transport public. Banca noastra are deja in implementare plata titlurilor de calatorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, si asigura, totodata, si plata cartelelor de metrou la terminalele automate”, a declarat Ciprian Nicolae, manager de tara pentru Global Payments, in cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

BCR mentioneaza ca Bucurestiul devine a doua capitala europeana, dupa Londra, care va dispune de un astfel de sistem la metrou.