Familia lui Bogdan Gigina cere daune de trei milioane de euro de la Gabriel Oprea si de la firma care a sapat groapa in care a murit, in octombrie 2015, politistul care deschidea coloana oficiala a fostului vicepremier, au declarat, miercuri, surse judiciare, pentru News.ro.

Familia lui Bogdan Gigina s-a constituit parte civila in dosarul in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de uciderea din culpa a politistului, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Astfel, familia politistului ar cere daune morale de trei milioane de euro, potrivit acelorasi surse.

Procurorii DNA au pus sechestru, miercuri, pe o parte din averea lui Gabriel Oprea si a fiului sau, Gabriel Oprea Junior, in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, au declarat surse judiciare, pentru News.ro. Atat fostul vicepremier, cat si fiul sau au fost audiati, miercuri, la sediul DNA.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost prezent, miercuri, timp de o ora la sediul DNA. Fiul sau, Gabriel Oprea Junior, a stat doar 20 de minute de vorba cu procurorii.

Potrivit unor surse judiciare, lui Gabriel Oprea i s-au adus la cunostinta probele din dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa, in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Proprietarul firmei care a sapat spune ca Gigina are partea lui de vina pentru tragedie

Tot miercuri, a fost audiat la DNA si Petre Mazilu, patronul firmei care a sapat groapa in care a murit politistul Bogdan Gigina.

Mazilu a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca semnalizarile au fost corecte si, ca probabil, tanarul motociclist a murit din propria neatentie. Mazilu a precizat ca a fost chemat la DNA in calitate de suspect, pentru ca lucrarea nu ar fi fost semnalizata corespunzator si nu ar fi respectat distanta de presemnalizare, de 240 de metri.

"Semnalizarile au fost corecte. Se stia de groapa. S-a lucrat trei zile inainte. Inainte cu o ora (de producerea accidentului in care a murit Bogdan Gigina, n.r.) a trecut o delegatie. Chiar a presedintelui. Deci nu se poate spune ca nu a fost semnalizata corect. Erau doua lampi care functionau. Functionau si dupa necaz", a spus Petre Mazilu, inainte de a se intalni cu procurorii DNA.

Intrebat a cui este responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat acolo, patronul firmei a spus ca o mare vina o are si tanarul Bogdan Gigina. "Pacat ca a murit. Din neatentia probabil a dansului. Din cate am inteles, i s-a spus sa se retraga din dispozitiv datorita conditiilor meteo. Nu sunt sigur de asta. S-a zvonit. Nici nu eram in tara cand s-a intamplat", a adaugat Petre Mazilu.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Intrebat cum au fost semnalizate gropile in noaptea respectiva, Mazilu a spus ca a respectat legea. "Cateodata in viata esti vinovat numai ca existi, nu ca ai o vina anume. Din toate punctele de vedere eu cred ca a fost semnalizata corect", a declarat patronul firmei.

El a precizat ca primele semnale luminoase erau amplaste la cativa metri de groapa.

"Erau semnale luminoase si semne de presemnalizare cat ne-au permis sa nu blocam intersectia. Nu se putea face o presemnalizare cu 200 de metri inainte. In niciun caz nu puteam face asta in oras. Am fost chemat ca suspect la DNA. Acuzatia este ca nu au fost semnele reflectorizante si ca n-am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. Nu se putea respecta aceasta distanta intr-un oras. Sa blochezi 240 de metri de strada... nu s ar fi intamplat aceasta tragedie daca se respectau cei 240 de metri", a mai spus Petre Mazilu.

Citeste si:
Adelina Pestrițu a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu! Influncerița...
Adelina Pestrițu a pierdut...

El a adaugat ca Bogdan Gigina stia de existenta gropii. "Motociclistul stia de groapa. Cand a ajuns in intersectie, erau doi politisti care restrictionau circulatia in momentul trecerii coloanei", a mai declarat Mazilu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.