Seara de 5 spre 6 decembrie este asteptata cu nerabdare de copii din intreaga lume. Cu ghetutele lustruite, cei mici abia asteapta sa descopere surprizele pregatite de Mos Nicolae. Insa, si ei la randul lor pregatesc cate ceva inainte. Iata ce traditii se respecta.

In Germania, cei mici pregatesc o scrisoare, in care isi noteaza toate dorintele, dar si cativa morcovi pentru caii Mosului.

Si in Franta, Belgia si Luxemburg se lasa morcovi, dar si putin zahar pentru magarusul care il insoteste pe Mos Nicolae si un pahar de vin pentru Mos, scrie ziarulevenimentul.ro.

In Italia, cei mici obisnuiesc sa lase peste noapte, pe o farfurie, scrisori pentru Mos Nicolae in care promit ca vor fi cuminti in anul care urmeaza. A doua zi, in locul scrisorilor, gasesc dulciuri.

Tot dulciuri, dar si jucarii primesc si copiii cuminti din Cehia. Din pacate, cei care au fost neastamparati gasesc in ghete cartofi si carbuni, scrie ziare.com.

Copilasii din Olanda cred ca Mos Nicolae vine pe mare tocmai din Spania si este insotit de Zwarte Piet (Petru cel Negru). Acesta din urma il ajuta pe Mos sa imparta darurile. Daca de-a lungul timpului cei mici nu au fost cuminti, se crede ca vor fi luati in Spania de catre Mos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.