Proportia barbatilor care folosesc sau au folosit vreodata internetul este putin mai mare decat cea a femeilor: 72,2% fata de 67,2%, se arata intr-un comunicat transmis luni de Institutul National de Statistica (INS).

Conectarea la internet a fost cea mai raspandita in Capitala (unde 4 din 5 familii au acces la internet de acasa), urmata la mare distanta de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru si Sud-Est. Cele mai mici ponderi ale gospodariilor cu conectare la internet, sunt inregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) si Nord-Est (57,1%), mai arata comunbicatul INS citat de HotNews.

Ce mai spune INS despre consumul de net al romanilor:

  • 65,0% dintre familiile din Romania au avut, in anul 2016, acces la reteaua de internet de acasa, 65,4% dintre acestea fiind localizate in mediul urban.
  • 69,7% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 16-74 ani au folosit internetul in 2016.
  • Fata de anul 2015, ponderea utilizatorilor de internet cu varste cuprinse intre 16 - 74 ani a crescut cu 1,2 puncte procentuale, numarul acestora ajungand la 10,6 milioane de persoane.
  • Potrivit rezultatelor anchetei privind accesul populatiei la tehnologia informatiilor si comunicatiilor in gospodarii, in anul 2016, aproape doua din trei gospodarii din Romania (65,0%) au acces la reteaua de internet de acasa. Fata de anul 2015, ponderea gospodariilor cu acces la internet a crescut cu 4 puncte procentuale.
  • Conectarea la internet a fost mai raspandita in cadrul familiilor din regiunea Bucuresti-Ilfov (peste 4 din 5 gospodarii aveau acces la internet de acasa), urmata la mare distanta de regiunile Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru si Sud-Est. Cele mai mici ponderi ale gospodariilor cu conectare la internet, sunt inregistrate de regiunile Sud-Muntenia (58,0%) si Nord-Est (57,1%).

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.