Directorul executiv al Realitatea TV, Edward Pastia, a confirmat pentru News.ro ca Dorin Chiotea este suspendat de pe post pe perioada nederminata pentru ca a laudat transmisia Antenei 3 de la parada de Ziua Nationala, el spunand ca este vorba despre colegialitate si despre respectul pentru munca unor oameni.

"Nu mai vreau sa vorbesc despre asta. Aici e vorba despre colegialitate si despre respectul pentru munca unor colegi, atat", a declarat pentru News.ro, Edward Pastia.

El a facut precizari si pe Facebook.

"Am mentionat acum cateva luni ca nu voi mai asista pasiv la agresivitatea unora la adresa mea si a colegilor. Si asta pentru ca unii muncesc din greu sa tina sus statia asta. Fac sacrificii, uneori incredibile. Cum, desigur, a facut si Dorin Chiotea. Da, uneori gresim, individual sau impreuna", a scris directorul Realitatea TV.

Edward Pastia ii aminteste lui Dorin Chiotea ca uneori gresea pe post, ca nu a fost pedepsit si ca i s-au permis multe.

"Asadar, fiti atenti un pic: postarea trimisa catre tolo.ro nu este cea initiala ci una modificata. A doua, mai exact. Nu Antena 3 a realizat transmisia, ci o companie privata. Postul in cauza a preluat doar <semnalul>. Nu este vorba de cenzura, ci de colegialitate. Respect fata de munca unor colegi. Dealtfel, Dorin Chiotea ar trebui sa fie primul care sa recunoasca faptul ca spunea pe post absolut tot ce-i trecea prin cap. Iar uneori gresea. Nu i s-a intamplat nimic. Dorin Chiotea nu este analist media. Iar daca este, atunci este unul slab (vezi pct 2)", a scris Pastia.

El a mai precizat ca nu ia decizii fara sa creada in ele si ii aminteste jurnalistului Dorin Chiotea ca i-a salvat postul de doua ori.

"Dorin Chiotea uita sa mentioneze de cate ori i-am salvat postul in ultimii doi ani si jumatate. De doua ori. Dorin Chiotea uita sa pomeneasca despre desele email-uri trimise catre redactie, in care isi porcaie de-a dreptul colegii, de multe ori fara sa aiba habar de <cauze si conditii>. De fiecare data am incercat sa luam lucrurile drept <inca o hachita a domnului Chiotea>".

Totodata, in mesajul publicat pe Facebook, Pastia spune ca "Dorin Chiotea uita sa mentioneze de rating-ul emisiunii pe care o pastoreste. Pastorea. El nu sufla o vorba despre faptul ca i s-a permis sa aiba un al doilea serviciu la Ministerul Tineretului. Si chiar sa invite in emisiunea lui oameni de acolo".

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Referitor la reprosurile lui Dorin Chiotea legate de faptul ca a lucrat in trustul Intact, Edward Pastia a spus: "Am observat ca Dorin Chiotea, sau altii, fac referire la faptul ca am lucrat aproape 14 ani in cadrul Intact. Am toata stima fata de toti colegii mei din mass-media. Dar trebuie sa stiti ca sunt acelasi om care, in noiembrie 2011, impreuna cu altii 102 colegi, ne-am dat demisia din acel trust - printre altele si in numele libertatii de exprimare. In momentul in care conducerea de atunci a chemat jandarmii sa-mi alunge colegii care isi cereau banii datorati, nici tolo.ro, nici Dorin Chiotea sau Radu Tudor nu au reactionat <in numele libertatii si corectitudinii>".

Edward Pastia mai spune ca nu trebuie sa-si justifice munca. "Acei oameni care ma cunosc cu adevarat o pot face. Nu m-am plans niciodata si, ca multi altii, am facut sacrificii sau am tras pe branci. Si nu confund agresivitatea cu incisivitatea. Ii doresc domnului Dorin Chiotea mult succes in incercarea de a deveni seful FRF", incheie directorul Realitatea TV.

Citeste si:
Postul de televiziune Realitatea Plus a fost amendat cu 10.000 de lei
Postul de televiziune...

Dorin Chiotea, realizator Realitatea TV, a fost suspendat pe termen nelimitat de pe post de Edward Pastia, directorul executiv al postului de televiziune, pentru ca a apreciat transmisia paradei de 1 decembrie de la Antena 3.

"Sunt suspendat pe termen nelimintat de la aparitiile pe ecranul Realitatea TV. <Salut. De maine nu mai intri pe post. Vezi postarea ta vizavi de parada>, este mesajul pe care l-am primit de la directorul executiv Edward Pastia, la o o ora dupa penultimul text care apare la mine in timeline si in care apreciam prestatia memorabila a echipei Antena 3 la festivitatile de 1 Decembrie. Atentie, nici nu se terminase Parada!", a scris realizatorul pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.