Cateva sute de muncitori ai uzinei Dacia Renault de la Mioveni au protestat, vineri dimineata, fata de conditiile in care sunt transportati catre si dinspre locul de munca, protestul avand loc dupa ce in ultima perioada mijloace de transport ale firmei care are contract cu fabrica au fost implicate in doua accidente rutiere, mai multi muncitori fiind raniti.
Protestul a inceput in jurul orei 7.00 si a durat o ora.

Angajati ai fabricii de la Mioveni care au iesit din schimbul al treilea, dar si colegi ai acestora care intrau in primul schimb s-au adunat vineri dimineata in fata uzinei, participand la un protest al carui scop a fost de a atrage atentia fata de conditiile de transport, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai angajatilor.

Nemultumirile oamenilor au legatura cu faptul ca in ultimele saptamani autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor catre si dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate in accidente rutiere in care mai multi muncitori au fost raniti.

”Protestul de azi e pe tema faptului ca administratia a facut contracte cu firme care nu asigura securitatea in transportul de acasa la munca si invers. Oamenilor le e tema sa se urce in autobuzele care ii transporta“, a declarat liderul sindical Ion Iordache, pentru Digi 24.

Cel mai recent accident s-a produs in 25 noiembrie, pe o strada din Pitesti, unde un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz in care se aflau tot angajati ai uzinei de la Mioveni. In urma accidentului, 18 persoane au fost ranite. Muncitorii au relatat ca accidentul s-a produs dupa ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de franare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.