Autoritatile columbiene au dat publicitatii un bilant revizuit al victimelor accidentului aviatic de la Medellin, de la 75 la 71 de morti, dupa ce s-a constatat ca patru persoane aflate initial pe lista pasagerilor nu s-au mai urcat in avion. Astfel, in aeronava s-au aflat 77 de persoane - 68 de pasageri si 9 membri ai echipajului - sase find gasite in viata si internate in spitale, informeaza publicatia columbiana El Pais.

"Operatiunile de cautare si securitate au permis gasirea a 71 de persoane decedate si a sase supravietuitori", a anuntat Unitatea de gestionare a riscurilor de catastrofe din Columbia (UNGRD), care a precizat ca 69 de corpuri au fost recuperate.

In avionul care mergea pe ruta Santa Cruz, Bolivia - Medellin, Columbia, se afla si delegatia echipei Chapecoense, jucatori, staf si 21 de jurnalisti brazilieni, care urmau sa participe la mansa tur a finalei Cupei Americii de Sud, cu Atletico Nacional.

Au supravietuit prabusrii aeronavei trei fotbalisti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundasii Helio Hermito Zampier Neto si Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, insotitoarea de bord Jimena Suarez si tehnicianul de zbor Erwin Tumiri. Un al saptelea supravietuitor al accidentului, portarul Danilo, a decedat la spital.

Potrivit Reuters, medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul lui Follmann, dar starea sa este stabila. Neto este la terapie intensiva, cu rani la cap, la torace si la plamani, iar Ruschel a suferit o interventie chirurgicala la coloana.

Autoritatea aeronautica din Columbia a precizat ca au fost gasite in buna stare cutiile negre ale avionului, scrie News.ro.

Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa in Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prabusit, in noaptea de luni spre marti, in apropiere de Medellin, dupa ce pilotul a raportat o problema de natura electrica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.