Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis, a anuntat, marti, primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Primarul Gabriela Firea a anuntat ca managerul spitalului a fost demis, iar inspectorii Corpul de Control din Primarie s-au retras, verificarile fiind preluate de DNA.

Potrivit GSP, doi reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat marti la Spitalul ”Malaxa”.

Managerul Florin Secureanu nu este la spital.

Citeste pe tolo.ro intreaga ancheta de la spitalul Malaxa

Florin Secureanu scotea bani din spital prin firme fantoma

Managerul Spitalului "Nicolae Malaxa" din Bucuresti, Florin Secureanu, scoatea bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie, scriu jurnalistii de la Gazeta Sporturilor. Acestia prezinta si inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura si ameninta pe angajatii care sunt practic obligati sa tina o contabilitate dubla.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se tine practic o contabilitate dubla, fiind facute mii de retrageri cash din bugetul unitatii medicale, sub forma de plati catre firma RYS Force Company SRL, care a fost infiintata in 2008 si dizolvata de instanta in iunie 2015.

Facturi publicate de GSP arata ca „s-a ajuns pana la a deconta inmormintari ale rudelor unor cunostinte din Primarie”.

"Noi stim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului. In fiecare zi, RYS livreaza tonere si alte consumabile de 950 de lei si repara imprimante, in valoare de alti 900 de lei. Sumele mai variaza, in functie de cati bani cere managerul. Totul e fictiv!”, au declarat angajati ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu platile pe care spitalul le-a facut catre RYS in ultimii cinci ani si despre care spun ca erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.