Lucrarile de consolidare si restaurare a Arcului de Triumf au fost finalizate, a anuntat Primaria Capitalei. Monumentul va fi inaugurat luni seara.

UPDATE Primaria Capitalei a inagurat, luni, Arcul de Triumf, dupa ce au fost finalizate lucrarile de consolidare a monumentului, urmand ca Parada de Ziua Nationala a Romaniei sa aiba loc la in zona constructiei. "Sunt aici oamenii care au muncit sapte zile din sapte ca sa se poata defila de Ziua Nattionala sub Arcul de Triumf. Acest monument este rezistent si la un cutremur pe care nu il dorim, de 8 grade. Lucrarea a fost una importanta si a necesitat avize si din partea Ministerului Culturii si altor autoritati. E un monument semnificativ pentru Capitala Romaniei", a spus Gabriela Firea, prezenta la re-ianugurare.

Lucrarile au fost initiate in ianuarie 2014, valoarea ridicandu-se la aproximativ 31,7 milioane lei. Din suma totala, circa 23 milioane lei provin din fonduri europene, noteaza hotnews.ro.

Dupa aproape trei ani de la startul lucrarilor de reabilitare, monumentul va fi inaugurat cu trei zile inainte de Parada Militara de 1 Decembrie.

Initial, termenul de finalizare al lucrarii era martie 2015, insa acesta a fost devansat in repetate randuri, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.