S.C. METROREX S.A a primit 30 de sanctiuni contraventionale (6 amenzi si 24 de avertismente), in cuantum de 13.500 de lei, in urma unor controale facute de ISU in perioada 7-25 noiembrie.

ISU a facut, in ultimele saptamani, mai multe controale inopinate la reteaua de transport cu metroul, care au vizat cresterea gradului de siguranta a calatorilor.

Pe timpul acestor controale au fost identificate o serie de neconformitati, atat la nivelul statiilor, in spatiile comune (peroane, pasaje), cat si la nivelul iesirilor catre suprateran, se arata intr-un comunicat remis sambata.

Respectarea normelor de aparare impotriva incendiilor a fost verificata si la spatiile comerciale inchiriate din interiorul statiilor de metrou, iar pentru neregulile identificate proprietarii acestora au fost sanctionati contraventional cu amenda in cuantum de 8.000 de lei.

Pe langa actiunile de control, inspectorii de prevenire au exercitat si atributiile de indrumare care le revin, in sensul ca au evidentiat unele deficiente punctuale, pentru care conducerea S.C. METROREX S.A. a dispus masuri urgente de solutionare, pe durata controlului. Printre acestea se numara: deblocarea unei cai de evacuare catre exterior, obstructionata din cauza depozitarii unor materiale de constructii, indepartarea barelor metalice improvizate de la sistemul de trecere cu turnichete, indepartarea materialelor combustibile din camerele tehnice, introducerea dispozitivelor de autoinchidere a usilor cu rol de securitate la incendiu.

ISU arata ca in urma analizei celor constatate cu conducerea S.C. METROREX S.A., pentru cresterea gradului de siguranta sunt necesare si alte demersuri pentru inlaturarea celorlalte deficiente identificate in unele statii:

  • cai de evacuare a caror latime libera de circulatie este redusa prin amplasarea unor spatii comerciale (chioscuri, vitrine, automate, pereti, grilaj metalic, casa lift),
  • nu exista personal suficient care sa coordoneze evacuarea in cazul aglomerarii statiilor,
  • nu sunt marcate toate caile de evacuare prin indicatoare standardizate si nu se asigura functionarea corespunzatoare a iluminatului de siguranta a hidrantilor interiori,
  • hidrantii interiori nu asigura posibilitatea utilizatorilor de a realiza interventia, in faza initiala a incendiului, din cauza neechiparii unor hidranti cu accesoriile de trecere a apei (teava de refulare, furtun de refulare).

La statiile Republica, Tineretului, Pantelimon si Brancoveanu nu este finalizata, din punct de vedere constructiv, cea de a doua cale de evacuare, neasigurandu-se astfel accesul persoanelor la cel putin doua cai de evacuare, care sa duca in directii opuse.
Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

In ceea ce priveste situatia de la suprateran, in imediata apropiere a iesirilor din statiile de metrou au fost identificate constructii provizorii, diverse amenajari sau spatii de parcare, care ingreuneaza atat accesul autospecialelor de interventie, cat si evacuarea calatorilor, se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.