Crucea Rosie Romana a invitat la aceeasi masa reprezentanti ai autoritatilor publice nationale si locale si organizatii neguvernamentale, care activeaza in acest domeniu, pentru a gasi impreuna solutii si metode pentru cresterea rezilientei femeilor victime ale violentei domestice.

Incepand din luna ianuarie a acestui an, Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Societatile Nationale de Cruce Rosie din Danemarca, Ungaria si Bulgaria desfasoara proiectul ”Dezvoltarea rezilientei femeilor victime ale violentei domestice”. Acesta se adreseaza femeilor care au reusit sa iasa din relatii violente si se confrunta cu noi provocari emotionale, sociale si profesionale.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in cadrul proiectului, Crucea Rosie Romana a infiintat un mediu securizant in care femeile victime ale violentei domestice primesc suportul psiho-emotional necesar in identificarea unor noi oportunitati pentru o viata mai buna. Totodata, femeile si copiii sunt implicati in activitati sociale si recreative, excursii, spectacole, cafenele sociale si beneficiaza de informatii utile cu privire la dezvoltarea personala, educatie parentala, nutritie, sanatate etc.

Reteaua de suport este formata din voluntari de Cruce Rosie din comunitate si experti ai Fundatiei Sensiblu care ofera suport, coordonare si supervizarea voluntarelor implicate in activitatile proiectului. Toti voluntarii participanti in proiect au fost instruiti de experti ai Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si de experti ai Fundatiei Sensiblu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.