Presedintele demisionar al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, a primit de la compania Siveco Romania contravaloarea unui apartament in Bucuresti, in anul 2009, iar doi ani mai tarziu a pretins de la aceeasi firma contravaloarea unui autovehicul Land Rover, primind 15.000 de euro in schimbul contractelor obtinute de SIVECO cu AEP, se arata in motivarea instantei care a decis arestarea preventiva a lui Patru.

Conform motivarii Tribunalului Prahova, care saptamana aceasta a decis arestarea preventiva a Anei Maria Patru, in anul 2008, in perioada in care aceasta detinea functia de vicepresedinte al AEP, ar fi pretins 210.000 de euro, reprezentand contravaloarea unui apartament, in schimbul contractului derulat de Siveco, iar banii ar fi fost primiti un an mai tarziu, scrie News.ro.

”In motivarea propunerii s-a aratat ca, in perioada aprilie-iunie 2008, A.M.P. (Ana Maria Patru - n.r.), in calitate de vicepresedinte al A.E.P. – functie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentantii SC S. R. SA (Siveco Romania SA – n.r.) contravaloarea unui apartament si a primit, in cursul anului 2009, suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea imobilului-apartament (…), promitand in schimb ca va sustine derularea in bune conditii a contractului nr. 80703/25.04.2008 incheiat de SC S. R. SA cu A.E., precum si ca va sustine acelasi agent economic pentru obtinerea si derularea unor contracte viitoare cu institutia publica precizata, fapt care s-a si realizat”, se arata in motivarea arestarii preventive redactata de Tribunalul Prahova.

Conform raportului de activitate din anul 2008 publicat pe portalul Autoritatii Electorale Permanente, contractul numarul 80703 din aprilie 2008 a fost incheiat cu Siveco Romania. ”Prin contractul de achizitie publica nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale si judetene (inclusiv sectoarele si primaria generala a municipiului Bucuresti), precum si pentru primarii comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al municipiului Bucuresti si presedintii consiliilor judetene. Contractul a fost incheiat cu S.C. SIVECO Romania S.A”, se precizeaza in raportul de activitate al AEP.

Dupa 3 ani, Ana Maria Patru a cerut un Land Rover

La trei ani de la atribuirea acestui contract, Ana Maria Patru a cerut tot reprezentantilor Siveco contravaloarea unui autovehicul Land Rover, din care a primit 15.000 de euro, se precizeaza in incheierea de sedinta a Tribunalului Prahova.
Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Totodata, s-a mai retinut ca, in cursul anului 2011, in calitate de vicepresedinte al A. E. P. – functie cu rang de secretar de stat - a pretins de la reprezentantii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport si a primit de la reprezentantii agentului economic precizat suma de 15.000 euro - echivalentul a 61.765,50 lei, promitand in schimb ca va sustine derularea in bune conditii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 si a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral incheiate de asocierea SC S. R. SA – in calitate de lider si SC A. S. SRL cu A.E.P., precum si ca va sustine SC S. R. SA pentru obtinerea si derularea unor contracte viitoare cu institutia publica precizata, fapt care s-a si realizat”, motiveaza judecatorii.

Citeste si:
Transformarea apartamentului tău: importanța designului interior și...
Transformarea apartamentului...

Este vorba, conform unor surse apropiate anchetei, de un contract in valoare de peste 11 milioane de lei castigat de SIVECO Romania.

De altfel, fostul sef al companiei Siveco Romania, Irina Socol, este cercetata pentru cumparare de influenta in dosarul fostului presedinte al AEP, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Ana Maria Patru, arestata preventiv miercuri, a contestat masura, iar Curtea de Apel Ploiesti va judeca marti contestatia acesteia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.