Filmul documentar "Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana" va fi difuzat in premiera, joi, 17 noiembrie, de la ora 20.00 pe Trinitas TV.

Crucea Rosie Romana a lansat, ieri, 16 noiembrie, filmul documentar “Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana”, in cadrul unui eveniment special in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Alaturi de Crucea Rosie Romana au fost domnul Acad. Constantin Balaceanu Stolnici, dna. Acad. Sabina Ispas (Institutul de Etnografie si Folclor Constantin Brailoiu al Academiei Romane), dna Margareta Paslaru, dna. Mihaela Geoana, dna. Iuliana Tudor, dl. Raed Arafat, reprezentanti ai Muzeului National al Satului, reprezentanti ai Corpului Diplomatic din Romania, reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, parteneri, membri si voluntari de Cruce Rosie.

Potrivit unui comunicat remis 9am, filmul “Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana” a fost realizat in contextul aniversarii a 140 de ani de la infiintarea celei mai mari organizatii umanitare din tara. Acesta este un omagiu adus nenumaratelor generatii de voluntari care, de-a lungul timpului, au acordat ajutor tuturor celor in nevoie, care au alinat suferinta ranitilor si bolnavilor in timp de razboi, care au tratat copii, tineri si batrani in timpul epidemiilor de malarie, holera, tifos si tuberculoza, care au contribuit la reintregirea familiilor separate de razboi sau de regimul opresiv. Filmul este dedicat, totodata, voluntarilor care, in prezent, duc mai departe misiunea umanitara a Crucii Rosii Romane.

“Istoria Binelui. Crucea Rosie Romana” este un film despre oameni si despre faptele lor bune, despre evenimente care au marcat istoria tarii noastre, despre drame sociale si despre compasiunea umana. Este istoria unui simbol care este si in Romania, ca peste tot in lume, un simbol al sperantei”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Rosii Romane la evenimentul de lansare a filmului.

Tot ieri, Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Presedintele Crucii Rosii Romane, in semn de apreciere a activitatii depuse de voluntarii Crucii Rosii Romane a organizat la Palatul Elisabeta o ceremonie de premiere. Peste 50 de voluntari de la filialele din tara au primit cate o placheta cu titlul Voluntar pentru umanitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.