Adrian Mironescu, directorul general al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor ”RomaniaFilm” (RADEF), a declarat pentru Agentia de presa News.ro ca, pe timp de iarna, se vor inchide 5 cinematografe.

Cinematografele Modern din Craiova, Republica din Iasi, Dacia din Baia Mare, Central din Braila si ”Sebastian Papaiani” din Pitesti vor fi inchise doar pe timp de iarna, timp in care angajatii se vor afla in somaj tehnic.

Cinci dintre salile de cinema nerentabile ale RADEF vor fi inchise pana la primavara, iar angajatii vor intra in somaj tehnic, adica vor primi 75% din salarii. Facem asta pentru reducerea cheltuielilor pe timp de iarna. Nu este ceva anormal”, a declarat Adrian Mironescu pentru News.ro.

Potrivit directorului general, celelalte cinci sali rentabile ale Regiei vor ramane deschise, ”pentru a pastra imaginea RADEF”.

”In Bucuresti avem doar cinema Europa. Cum ar fi fost sa il inchidem? L-am rebransat la gaze, asa ca va fi incalzit
”, a mai spus Mironescu, care a adaugat ca Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) sprijina RADEF in vederea montarii unui proiector digital 3D in aceasta sala. Un astfel de proiector va fi montat si la Deva, pana la finalul anului, a completat directorul. In plus, a mai spus Mironescu, la Bistrita Nasaud a fost inaugurata o sala de cinema in cadrul unui centru cultural modern.

Pe de alta parte, afirma Mironescu, cinematograful Corso, care va gazdui si UCIN, dupa ce sala Studio a fost inchisa in urma intrarii in vigoare a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora, se afla inca in curs de amenajare.

RomaniaFilm a fost infiintata la inceputul anilor '50, odata cu nationalizarea cinematografiei romanesti, ca o companie de stat investita cu un rol important in domeniul finantarii productiei de filme artistice, documentare, si de desene animate romanesti si in domeniul distributiei de filme romanesti si de import, potrivit site-ului ministerului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.