Salvamontistii din judetul Hunedoara intervin, duminica dupa-amiaza, pentru a ajuta 20 de copii aflati intr-o tabara in Parang sa coboare de pe munte, dupa ce, in noaptea de sambata spre duminica, in zona a nins puternic, iar stratul de zapada atinge si un metru. Salvatorii montani avertizeaza ca pe creasta exista pericol de avalansa.

Seful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodeanu, a declarat pentru News.ro ca 20 de copii au ramas blocati pe munte, in Parang, si sunt coborati cu sprijinul salvamontistilor.

”Cei 20 de copii au ramas de aseara (n.r. - sambata seara) in Parang, la o pensiune. Aseara a plouat, apoi azi-noapte a viscolit si a nins. S-a intrerupt curentul si a fost imposibila evacuarea lor, mai ales ca stratul de zapada ajunge la un metru”, a declarat Bodeanu.

Potrivit aceleiasi surse, pe creasta exista si riscul producerii unor avalanse.

"Este pericol si sa plece avalanse in zona de creasta. Copiii nu au putut fi evacuati cu telescaunul pentru ca a fost intrerupt curentul, dar de aproximativ o ora a venit curentul, iar acum se fac verificari la telescaun pentru ca cei mici sa fie transportati in siguranta”, a declarat Bodeanu.

Potrivit sursei citate, telescaunul este singura solutie pentru evacuarea copiilor, drumul montan fiind blocat de zapada.

Cei 20 de copii care se afla in Parang intr-o tabara de nutritie trebuie sa ajunga duminica la Petrosani.

Potrivit meteorologilor, judetul Hunedoara este, duminica, sub cod portocaliu de ninsori si cod galebn de vant puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.