Aproape 16.000 de familii din Muntii Apuseni si din zona Sebesului, din judetul Alba, au ramas, duminica dimineata, fara curent electric din cauza primei ninsori insotite de rafale puternice de vant si viscol, care au afectat liniile electrice si mai multe posturi de transformare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba, in zona Sebesului sunt afectate 12 comune si o parte din municipiul Sebes, unde aproape 12.000 de abonati nu au curent electric dupa ce vantul puternic si prima ninsoare au produs avarii la peste 200 de posturi electrice de transformare.

Probleme sunt inregistrate si in Muntii Apuseni, unde in zona Cimpeni 80 de puncte de transformare au fost avariate, iar aproape 4.000 de familii sunt fara curent electric.

La ora transmiterii acestei stiri, Electrica Alba intervine cu echipele de interventie pentru remedierea defectiunilor.

De asemenea, in Sebes si la Aiud pompierii militari au intervenit, duminica dimineata, cu motopompe pentru a scoate apa infiltrata in subsolurile mai multor blocuri sau locuinte.

Ninsoarea puternica a blocat si drumul DJ 704 intre Lacul Oasa si Domeniul Schiabil Surianu, care este impracticabil din cauza caderilor abundente de zapada insotite de viscol puternic . In zona, intervin utilaje de deszapezire din cadrul DPL Alba si nu sunt persoane blocate, cu nevoi de asistenta medicala. Preventiv, ISU Alba a trimis in zona de proximitate o autospeciala APIC, 1 o autospeciala cu capacitate marita de trecere - senilata tip UTV, o ambulanta SMURD si 6 subofiteri care urmeaza sa intervina daca va fi nevoie impreuna cu Salvamont Jandarmeria Alba.

"La nivelul ISU Alba s-a activat grupa operativa pentru monitorizarea evolutiei evenimentelor. Totodata, pompierii militari raman la datorie, iar daca situatia impune sunt pregatite pentru interventie autospeciale si motopompe de mare capacitate destinate evacuarii apei din gospodariile inundate, precum si autosenilata pentru transport in zone greu accesibile sau acoperite de zapada”, a declarat pentru News.ro, purtatorul de cuvant al ISU Alba, Alina Marescu.

Potrivit ISU Alba, judetul Alba se afla sub avertizare cod galben de ninsori si viscol pana duminica seara, la ora 22.00, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.