Romania ia in calcul construirea unei autostrazi intre Timisoara si Belgrad.

Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit joi cu omologul sau sarb, Aleksandar Vucici, la Prefectura din Timisoara. Potrivit lui Dacian Ciolos, masterplanul deja-existent prevede un drum national intre Romania si Serbia, insa in perioada urmatoare se va face un studiu de fezabilitate care va stabili daca nu cumva se justifica inlocuirea acestuia cu o autostrada.

Decizia vine dupa ce, in luna septembrie, cele doua tari au castigat finantare europeana pentru studiile necesare construirii autostrazii, transmite Digi24.

Potrivit proiectului, Uniunea Europeana va da Romaniei si Serbiei 9,3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate, studiile geo-tehnice si proiectul tehnic al viitoarei sosele rapide. Intocmirea documentelor ar dura 4 ani, asa ca lucrarile ar putea incepe abia in 2020.

„Noi avem un masterplan deja aprobat care, din pacate, in momentul de fata nu prevede o autostrada de legatura spre Belgrad, dar prevede un drum national pe cand, pe cealalta parte se prevede o autostrada. O sa analizam si noi posibilitatea eventual de a adapta lucrurile in masura in care, in urma studiului de fezabilitate pe care vrem sa-l lansam si de o parte si de alta a frontierei, in perioada imediat urmatoare, ajungem la concluzia ca si de partea noastra se justifica o autostrada”, afirma Dacian Ciolos, premierul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.