Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decat persoanelor care au absolvit cel putin 11 clase, restrictie prin care, alaturi de alte masuri, Guvernul vrea sa reduca la jumatate numarul de decese rezultate din accidente rutiere, in urmatorii 3 ani, scrie Profit.ro.

Interdictia eliberarii carnetului de sofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusa de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera.

Astfel, Guvernul si-a propus sa completeze legislatia in domeniu cu norme care sa faca posibila, acolo unde evolutia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse intr-o Comunicare a Comisiei Europene avand titlul "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020". Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumatate a numarului de decese in accidente rutiere si incurajeaza statele membre sa contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii nationale in domeniul sigurantei rutiere.

Pe baza acestui document, Guvernul a gandit mai multe masuri, dintre care una impune obligativitatea absolvirii invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere. Conform Legii educatiei nationale, invatamantul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde invatamantul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), invatamantul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai invatamantului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa invatamantul obligatoriu de 11 clase inceteaza la varsta de 18 ani, relateaza adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.