Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, marti, la 26 de ani de inchisoare pe Andreea Patrascu si pe Alfons Arhire, pentru ca l-au ucis pe sotul acesteia, omul de afaceri sirian Moustafa Saleh Haj, si i-au lasat cadavrul in portbagajul unei masini pe Soseaua Pantelimon. Tribunalul Bucuresti ii condamnase pe cei doi la inchisoare pe viata.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis apelurile declarate de Maria Andreea Patrascu si Alfons Gabriel Arhire (34 de ani) impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti din 15 februarie si i-au condamnat la 26 de ani de inchisoare. Anterior, ei fusesera condamnati la inchisoare pe viata, scrie News.ro.

"Descontopeste pedepsele rezultante, constand in pedeapsa detentiunii pe viata, aplicate fiecarui inculpat, de prima instanta, in pedepsele componente, respectiv pedeapsa detentiunii pe viata si pedeapsa de trei ani inchisoare. Aplica fiecarui inculpat, pentru savarsirea infractiunii de omor calificat (…) pedeapsa de 25 ani inchisoare. In baza art. 38 NCP, art. 39 alin. 1 lit. a NCP aplica fiecarui inculpat pedeapsa cea mai grea - din cele doua pedepse mentionate - de 25 ani inchisoare, sporita cu un an inchisoare (1/3 din totalul celeilalte pedepse), in final fiecare inculpat urmand sa execute pedeapsa de 26 ani inchisoare”, potrivit deciziei definitive a Curtii de Apel Bucuresti.

Sirianul a fost ucis, iar cadavrul lui lasat in portbagaj

In decembrie 2014, Andreea Patrascu si amantul ei, Alfons Gabriel Arhire, l-au ucis pe omul de afaceri sirian Moustafa Saleh Haj. Andreea Patrascu a recunoscut ca, pe 13 decembrie 2014, i-a administrat sotului o folie intreaga de diazepam. Cei doi au pus cadavrul intr-un geamantan, pe care l-au dus in portbagajul masinii sirianului, iar masina au abandonat-i pe Soseaua Pantelimon, in apropierea Sectiei 9 de Politie.

Crima a fost descoperita de-abia in aprilie 2015 cand niste muncitori din zona au reclamat mirosul puternic emanat din masina abandonata. De altfel, barbatul fusese dat disparut, de amanta lui, in ianuarie 2015.

Andreea Patrascu si-a motivat gestul in fata anchetatorilor spunand ca atat ea, cat si sotul ei aveau relatii paralele si, cu toate acestea, sirianul nu voia sa divorteze. Moustafa Haj Saleh avea 52 de ani si in Romania de aproximativ 20 de ani. Locuia in Bucuresti cu sotia si copilul, dar isi avea resedinta in Navodari.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.