Michael Douglas a acordat, luni, un interviu in care a vorbit, printre altele, despre imigranti. Actorul a spus ca in timpul unei plimbari prin Londra, a trecut pe langa multe cladiri aflate in constructie, in care a auzit vorbindu-se ”doar in limba romana”.

In acest interviu, acordat jurnalistei Christiane Amanpour, celebrul actor american a vorbit despre viata lui, familie, cariera, realizarile tatalui sau, Kirk Douglas, dar si despre alegerile prezidentiale americane, scrie News.ro.

Starul american s-a referit si la originile familiei sale. Kirk Douglas, care va implini varsta de 100 de ani in luna decembrie, a publicat recent un op-ed in The Huffington Post, in care a spus ca nu mai recunoaste America din tineretea lui, care primea imigranti, in contextul in care imigrantii au fost cu adevarat ”demonizati” in actuala campanie electorala americana.

Bunicii mei erau evrei rusi din Bielorusia, care au ajuns in Statele Unite in 1914. Tatal meu s-a nascut in 1916. Bunicii mei nu erau comunisti, nu vorbeau limba engleza. Insa tata a muncit din greu, a avut un profesor minunat in scoala generala, care l-a ajutat sa obtina o bursa de liceu, a facut «naveta» spre liceu cu un camion de salubrizare. A muncit, a devenit campion de wrestling, apoi a devenit actor si a avut o cariera extraordinara”, a spus Michael Douglas.

A strans o avere mare pe parcursul vietii, iar acum, a inceput sa o doneze pe toata. A supravietuit mai multor accidente vasculare cerebrale si unui accident de elicopter. Iar toate acestea l-au facut sa aiba o atitutine ostila fata de ideea construirii unui zid in tara noastra. In mod sigur, problema imigratiei din Europa ne aduce aminte ca, pe vremea lui, nici catolicii nu erau bine primiti in Statele Unite. Nici evreii. A existat o animozitate puternica, dar am reusit sa o invingem, pentru ca suntem un creuzet. Ne diferentiem de Europa pentru ca suntem o tara de imigranti. Nu ar fi deloc onest sa dam vina pe imigranti pentru problemele economice”, a adaugat starul hollywoodian.

”Ma plimbam prin Londra ieri dimineata, erau santiere de constructii ici si colo, am auzit vorbindu-se doar in limba romana. Exista multi imigranti care fac munci pe care multi dintre cetatenii unei tari aleg sa nu le faca. Aceasta este o chestiune la care tatal meu tine foarte mult, pentru ca ii aduce aminte de propriile lui radacini. Avem tendinta de a uita ca noi, cei de aici, din Statele Unite, suntem cu totii imigranti”, a mai spus Michael Douglas.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Actorul a mai dezvaluit ca tatal lui a supravietuit unui accident de elicopter in jurul varstei de 70 de ani, in care si-a pierdut viata un tanar de 18 ani. Acea tragedie l-a facut pe Kirk Douglas sa isi puna intrebari, sa se redefineasca, sa studieze religia iudaica cu ajutorul unui rabin si sa se implice in numeroase cauze umanitare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.