Pompierii de la ISU Bucuresti fac, luni dimineata, controale simultane in toate statiile de metrou din Capitala si verifica modul in care se face evacuarea, daca exista personal si daca exista dotari pentru stingerea incendiilor pana la interventia pompierilor militari.

„ISU Bucuresti-Ilfov efectueaza in aceasta dimineata recunoasteri si controale inopinate pentru prevenirea situatiilor de urgenta, simultan, la toate statiile de metrou. Pe timpul verificarilor se urmareste modul de respectare a normelor de aparare impotriva incendiilor, modul de realizare a accesului calatorilor la caile de evacuare, existenta personalului care dirijeaza fluxul de calatori pe directiile de evacuare, asigurarea dotarii cu mijloace de stingere a incendiilor, asigurarea accesului autospecialelor pentru interventie in situatii de urgenta”, arata capitanul Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

La controale participa pompieri militari de la ISU Bucuresti-Ilfov, din cadrul structurilor de prevenire a incendiilor si de interventie.

In cadrul controlului se va verifica si faca Metrorex a remediat deficientele constatate la controalele anterioare.

In luna mai, ISU Bucuresti anunta ca au fost aplicate 11 sanctiuni, dintre care sapte avertismente si patru amenzi in cuantum de 8.000 de lei.

Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care ingreunarea evacuarii persoanelor din cauza modificarilor la sistemul de trecere cu turnicheti, amplasarea, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi, usi de evacuare blocate cu zavoare, iar la unele usi, sensul de deschidere se facea in sens invers evacuarii.

Pompierii au descoperit la controalele din prima parte a anului si faptul ca evacuarile nu erau marcate, iar iluminatul de siguranta nu functiona corespunzator pentru o situatie de urgenta. Au fost gasite nereguli si la tablourile electrice ale scarilor rulante care nu erau marcate astfel incat zona sa fie evitata. Pompierii au descoperit, la multe dintre instalatiile electrice ale metroului, improvizatii, contacte imperfecte la conexiuni si legaturi si conductori strapunsi fara sa mai fie izolati, scrie News.ro.

Citeste si:
Război în Sudan. MAE: 9 români au fost evacuați din mijlocul...
Război în Sudan. MAE: 9...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.