Un mormant vechi de aproximativ cinci mii de ani, in care erau inhumate patru persoane si in care au fost gasite mai multe bijuterii si un vas datand din perioada culturii Cotofeni, a fost descoperit pe un camp din apropierea drumului national (DN) 72 Ploiesti – Targoviste, unde specialistii au intervenit pentru descarcarea de sarcina arheologica a unui teren pe care se va ridica o constructie.

Arheologii de la Muzeul de Istorie Prahova au descoperit, pe un teren din apropierea localitatii Aricestii Rahtivani, un mormant vechi de aproximativ 5.100 de ani, in care au fost gasite mai multe obiecte de interes pentru specialisti, au declarat reprezentanti ai muzeului.

Astfel, in urma sapaturilor facute in zona de nord a DN 72 pentru descarcarea de sarcina arheologica a unui teren pe care se va ridica o constructie, arheologii au gasit un tumul sub forma unei gropi comune in care au fost inhumate patru persoane, despre care specialistii presupun ca au fost inmormantate succesiv. In mormant au mai fost gasite gasite bijuterii din cupru si perle de scoica, un pandantiv din os decorat cu incizii, precum si un vas intreg datand din perioaca culturii Cotofeni.

Descoperirea vasului atesta, sustin specialistii, legatura dintre Muntenia si Transilvania, in conditiile in care cultura Cotofeni este specifica Transilvaniei.

In ultimii ani, in diverse zone din judetul Prajova au fost descoperite mai multe morminte a caror vechime este de aproximativ cinci milenii, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.