Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a propus, vineri, la Timisoara, ca Guvernul sa acorde o zi libera studentilor in 12 decembrie si gratuitate pe mijloacele de transport pentru ca acestia sa poata merge sa voteze in localitatile de domiciliu.

Alina Gorghiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca in 12 decembrie studentii ar trebui sa fie liberi pentru a putea merge la vot, scrie News.ro.

Data de 12 decembrie este luni, dupa alegerile parlamentare. Cred ca statul roman ar trebui sa acorde o zi libera pentru studenti. Nu ar fi o premiera nici in Romania, nici in alte state. Nu cred ca e o miza foarte importanta. Sper ca toti vom face toate eforturile astfel incat sa le garantam oamenilor dreptul la vot si cred ca studentii sunt o categorie care sa fie capacitata la vot in acest an”, a afirmat Gorghiu.

Presedintele PNL a mai spus ca studentii ar trebui sa aiba si gratuitate pe mijloacele de transport in acea perioada.

Cred ca aceasta propunere, ca studentii sa poata fi prezenti in localitatile de domiciliu in ziua votului, poate fi dublata de gratuitate la transport in acea perioada. Nu e o suma care sa incarce bugetul Romaniei, e un gest minim pentru a consolida democratia din Romania. Nu am discutat acest subiect cu Guvernul, dar am speranta ca voi gasi disponibilitate. In SUA exista practica aceea ca unele companii sa dea liber angajatilor pentru ca acestia sa poata vota”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu este candidatul PNL Timis, pe prima pozitie pe lista cu candidatii pentru Senat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.