Doi cetateni afgani au fost gasiti, miercuri seara, pe roata de rezerva a unui camion care inmatriculat in Romania.

In data de 02.11.2016, in jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, un cetatean roman la volanul unui autocamion inmatriculat in Romania. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, componente auto (foi de arc) din Turcia pentru o firma din Romania, se arata pe site-ul Politiei de Frontiera.

La controlul efectuat asupra autocamionului, echipa comuna, formata din politistii de frontiera romani si bulgari, a descoperit, ascunse sub autovehicul, pe roata de rezerva, doua persoane de sex masculin.

Barbatii, care nu detineau documente de identitate, au declarat ca sunt din Afganistan si intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei. Conducatorul auto a declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca sub camion se aflau ascunse cele doua persoane.

Conform protocolului romano-bulgar, cetatenii afgani au fost preluati de Politia de Frontiera Bulgara, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.