Laura Codruta Kovesi a fost distinsa joi cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara de catre regele Suediei.

Laura Codruta Kovesi a fost distinsa astazi cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polara de catre regele Suediei, Majestatea Sa, Carl Gustav XVI, drept recunoastere pentru ”lupta sustinuta si curajoasa impotriva coruptiei din Romania, care constituie pasi importanti spre imbunatatirea transparentei si a statului de drept in Romania”.

Ambasadorul Suediei in Romania: "acest premiu este o recunoastere a realizarilor impresionante in calitate de procuror sef al DNA. Este, de asemenea, un semn de recunoastere pentru DNA ca institutie si pentru toata echipa care lucreaza in aceasta institutie La fel de important, este o recunoastere a Romaniei si a poporului sau".

Mai multi romani, dar si ambasadori straini i-au transmit mesaje doamnei Laura Kovesi intr-un video postat pe Youtube, vizionat in cadrul ceremoniei de decorare. In videoclip se poate vedea cum toata comunitatea internationala isi manifesta sustinerea pentru sefa DNA ca aceasta sa continue munca pe care o face in prezent, precum si din partea mai multor cetateni romani.

Acesta nu este singurul premiu pe care sefa DNA l-a primit in semn de recunostinta. Acum trei ani i-a fost inmanat premiul "Femei curajoase din Romania" din partea ambasadei SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.