Adrian Marin Botez, liderul gruparii 'Academia Infractorilor', a fost condamnat definitiv, joi, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la 24 de ani, doua luni si 20 de zile de inchisoare.

Judecatorii de la CAB au admis contestatia formulata de Botez si au decis sa reduca pedeapsa de 30 de ani de inchisoare primita la Tribunalul Bucuresti, urmand sa execute 24 de ani, doua luni si 20 de zile, informeaza Agerpres.

Pe langa Adrian Botez, au mai fost condamnate alte opt persoane, una dintre ele cu suspendare.

Alexandra Gheorghiu, a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, Florin Padureanu, a luat trei ani si 11 luni de inchisoare, Florin Dita, patru ani si doua luni de inchisoare, Catalin Ispas, patru ani si cinci luni, Constantin Mihai, patru ani si cinci luni, Petre Munteanu a primit patru ani si cinci luni de inchisoare, Petre Movila, patru ani si sapte luni de inchisoare iar Cosmin Rusu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare, scrie Mediafax.

Din "Academia infractorilor" faceau parte peste 100 de hoti

Liderii gruparii conduse de Adrian Botez, cunoscuta sub numele de "Academia infractorilor", suspectati de zeci de jafuri comise la magazine de lux din strainatate, isi recrutau membrii din casele de copii sau din cadrul unor familii sarace.

Acestia erau antrenati sa jefuiasca un magazin in mai putin de un minut, in conditiile in care cele mai multe dintre acestea erau asigurate cu sisteme de alarma, iar talharii trebuiau sa poata sa ia cat mai multe obiecte de valoare si sa fuga inainte de intreventia firmei de paza sau a politiei. Uneori, oamenii lui "Tata" foloseau si arme pentru intimidarea personalului magazinelor, insa, in urma perchezitiilor, anchetatorii au stabilit ca armele erau, de fapt, de jucarie.

Banii obtinuti in urma vanzarii bunurilor furate erau apoi impartiti, o cota parte fiind trimisa si familiilor altor membri, aflati la inchisoare in alte dosare.

Ancheta DIICOT in dosarul hotilor din magazine de lux, grupare ce actiona sub numele de "Academia infractorilor romani", a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale institutiei. Hotii au actionat, in ultimii doi ani, in tari precum Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croatia sau Slovenia, ei furand, din magazine de lux, bijuterii si ceasuri, in valoare totala de zece milioane de euro.

Citeste si:
Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a trei...
Iohannis a semnat decretele...

Gruparea, din care faceau parte peste 100 de hoti, era organizata dupa reguli militare, fiecare infractor avand repartizat un rol exact in jaf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.