Cea mai batrana persoana din lume va implini, in luna decembrie, 117 ani. Este vorba despre italianca Emma Morano, o femeie care pune longevitatea ei pe seama alimentatiei.

Emma Morano are 117 ani si este singura pe lume. Ea a divortat in 1938, dupa ce singurului ei fiu a murit, iar cei sapte frati ai ei au murit, scrie libertatea.ro. In prezent, Emma Morano locuieste intr-un mic orasel de la granita cu Elvetia.

Femeia nu a facut eforturi pentru a ajunge la aceasta varsta venerabila dar pune varsta ei inaintata pe seama alimentatiei. Altfel spus, ea mananca zilnic, de 90 de ani, acelasi lucru: doua oua fierte si un ou crud.

„Mananc doua oua, si atat. Si biscuiti. Dar nu mananc multi pentru ca nu mai am dinti”, a declarat batrana. Femeia a inceput sa consume oua din tinerete, dupa ce a fost diagnosticata cu anemie, iar doctorul i-a indicat oua pentru a se face bine. Chiar daca s-a tratat, Emma are acelasi obicei alimentar. Pana acum, ea a consumat peste 100.000 de oua.

Emma Morano a intrat in Cartea Recordurilor drept "Cea mai batrana persoana din lume" in luna mai, dupa ce oponenta ei in cursa longevitatii, Susannah Mushatth, s-a stins din viata la varsta de 116 ani si 311 zile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.