Elevul cu ADHD de la Scoala "I.L. Caragiale" din Pitesti, unde cei 29 de colegi ai sai au refuzat sa intre la ore timp de trei zile, s-a intors la scoala. Parintii copilului au adus la scoala o scrisoare medicala adusa care arata ca, din punct de vedere neuronal, copilul este sanatos.

Directorul Scolii "I.L. Caragiale" din Pitesti, Alin Vlad, a declarat, marti, ca elevul s-a intors la ore incepand din aceasta saptamana.

"A adus o scrisoare medicala, de la Spitalul Obregia, din care reiese faptul ca, din punct de vedere neuronal, este normal. Are doar anumite afectiuni motorii. Referitor la diagnosticul de ADHD nu avem nicio instiintare in acest sens. Asta inseamna ca poate fi reintegrat perfect, ca un copil normal, ramanand doar acel certificat medical cu dizabilitate somatica. Atata timp cat mama este prezenta cu el la ore, asa cum am spus dintotdeauna, aceasta fiind elementul cheie in rezolvarea acestei probleme, totul este in regula", a spus Alin Vlad, potrivit Mediafax.

Acesta a adaugat ca a primit, marti, o informare din partea unui avocat, potrivit careia institutia pe care o conduce trebuie sa prezinte, in termen de 15 zile, o solutie referitoare la modalitatile prin care scoala reuseste sa asigure siguranta tuturor elevilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.