Sculptura ”Cumintenia Pamantului”, de Constantin Brancusi, a ajuns luni la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), a confirmat pentru Agentia de presa News.ro directorul institutiei, Calin Stegerean.

”A ajuns astazi la noi”, a fost raspunsul directorului muzeului, care nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre spatiul in care va fi amplasata opera lui Brancusi.

Calin Stegerean nu a precizat nici data de la care ”Cumintenia Pamantului” va intra in circuitul de vizitare. ”Vom oferi mai multe detalii in curand”, a mai spus el.

Pe 12 octombrie, Guvernul a anuntat ca opera “Cumintenia Pamantului“ va fi achizitionata de statul roman si ca va fi expusa la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Guvernul a decis si constituirea Fondului Brancusi, din resursele caruia vor putea fi achizitionate opere de arta contemporana si opere apartinand categoriei tezaurului patrimoniului cultural national.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.