Greva generala declansata luni de Sanitas va continua intrucat discutiile de pana acum cu reprezentantii Ministerului Sanatatii nu rezolva cerintele sindicalistilor, a declarat presedintele Sanitas, Leonard Barascu.

"Greva continua, colegii trebuie sa stie acest lucru, nu avem nimic cert si palpabil. (...) Este greva generala si continua pana cand colegii vor fi anuntati ca am luat alta decizie. Ne intalnim cu colegii intr-un birou executiv extraordinar. Daca proiectul trece si de plen, atunci lucrurile sunt rezolvate. Discutiile de pana acum nu duc la ceea ce vrem noi. Singurii care pot sa mai rezolve sunt parlamentarii", a afirmat presedintele Sanitas in urma intalnirii cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

El a spus ca ministerul "nu mai are parghiile legale" si nu mai pot fi date ordonante de urgenta privind salarizarea personalului din sistemul de sanatate.

"Acum, Ministerul Sanatatii nu mai are parghiile legale, nu se mai pot da ordonante si ministrul nu isi mai asuma acest lucru pentru ca nu mai are cum. (...) In urma discutiilor pe care le-am avut cu domnul ministru si consilierii dumnealui pentru Ordonanta 20, nu mai exista varianta opririi grevei printr-o altfel de rezolvare decat dupa-amiaza sau in Parlament si poate maine sau la o alta data stabilita prin votarea amendamentelor pe care noi le-am propus si ne-au fost acceptate in Comisia de sanatate. In schimb, am purtat discutii cu domnul ministru despre problemele delicate din sistem pe care le are la indemana si am putea ca in urmatoarea perioada de timp sa ne intalnim, poate chiar astazi — contractul colectiv de munca, sporurile, acea Ordonanta 43 — conditii in spitale care credeam noi ca ar fi rezolvat si Ordonanta 20", a sustinut liderul Sanitas.

Luni dimineata, peste 82.000 de cadre medicale au intrat in greva generala in spitalele din intreaga tara, a anuntat Marius Sepi, prim-vicepresedintele Sanitas, intr-o conferinta de presa organizata in fata Spitalului Floreasca din Capitala, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.