Acoperirea costurilor cu spitalizarea, consultatiile si investigatiile in regim ambulatoriu, imagistica avansata, maternitatea si controlul anual medical preventiv reprezinta principalele solicitari ale familiilor care incheie polite de asigurare medicala internationala.

MediHelp Romania, parte a MediHelp International, a realizat recent o statistica a solicitarilor primite din partea persoanelor fizice, la nivel national.

De la inceputul anului 2016, peste 90% dintre solicitarile primite de la persoanele fizice au fost pentru asigurari medicale pentru membrii familiei, iar majoritatea solicitarilor au fost primite de la femei cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani, majoritatea cu domiciliul in Bucuresti.

Potrivit unui comunicat remis 9am, dintre serviciile incluse de polita de asigurare, precum analize multidisciplinare si consultatii de rutina, interventii chirurgicale complexe, spitalizare, servicii de imagistica avansata si chiar tratament pentru cancer si transplant de organe, cele mai accesate au fost cele in regim ambulatoriu.

„In ceea ce priveste apetenta pentru a se trata la spitale si clinici din strainatate, clientii nostri aleg sa mearga in alta tara pentru situatii complexe, precum interventii chirurgicale deosebite, pentru situatii de cancer sau pentru maternitate”, declara Zahal Levy, Presedinte MediHelp International.

Tarile cele mai accesate sunt Austria, preferata pentru interventii chirurgicale complexe sau pentru diagnosticarea corecta a pacientului, Turcia, unde cele mai accesate sunt serviciile de tratament al cancerului sau Germania, tara aleasa in special de romanii stabiliti acolo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.