Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat, vineri, asupra cererii fostului premier Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, ca neintemeiata, cererea fostului prim-ministru.

Decizia, insa, nu este definitiva, scrie antena3.ro.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, vinerea trecuta, cererea lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educatiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, dupa ce avocatii fostului premier au depus la instanta un document in care este invocat un alt temei juridic pentru aceasta solicitare, iar reprezentantul Ministerul Educatiei a cerut un nou termen de judecata pentru a avea timp sa studieze noile acte.

Solicitarea de suspendare a ordinului de ministru prin care lui Victor Ponta i-a fost retras titlul de doctor a fost depusa in 23 august la Curtea de Apel Bucuresti, iar in 6 octombrie a fost inregistrata, tot la CAB, cererea de anulare a ordinului ministrului Educatiei.

In 13 septembrie, Baroul Bucuresti a amanat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta din avocatura, pana cand Ministerul Educatiei va solutiona contestatia lui Victor Ponta privind ordinul de retragere a titlului de doctor si Curtea de Apel Bucuresti va da o hotarare in cazul solicitarii fostului premier.

Cererea de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucuresti a fost depusa de Monica Macovei, care motiva ca fostul premier nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in Drept, fara examen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.